Olguţa Vasilescu: Guvernul va creşte punctul de pensie prin OUG. Legea pensiilor, un pic amânată

Legea pensiilor va aduce corecţii, nu creşteri, a anunţat Olguţa Vasilescu. În schimb, punctul de pensie ar urma să fie majorat din 2018, printr-o ordonanţă ce intră pe agenda de săptămâna viitoare a Guvernului.
Olguta Vasilescu(Ministrul Muncii si Justitiei Sociale),
Olguta Vasilescu(Ministrul Muncii si Justitiei Sociale), (Florin Chirila/Epoch Times)

Guvernul va discuta în şedinţa de săptămâna următoare o ordonanţă de urgenţă elaborată de Ministerul Muncii, vizând majorarea punctului de pensie, în 2018, la 1100 lei şi creşterea pensiei sociale minime la 640 lei, a declarat ministrul Olguţa Vasilescu.

Cât despre legea pensiilor, promisă de PSD de multă vreme, Vasilescu a precizat că aceasta este un "pic amânată", ceea ce nu înseamnă însă că anul viitor nu vor fi creşteri de pensii pentru români.

"Legea este un pic amânată, în sensul că acum se fac toate calculele necesare dar asta nu înseamnă că anul viitor nu vor fi creşteri de pensii pentru români. Noi, la ora actuală, suntem în lucru cu elaborarea unei ordonanţe de urgenţă, care chiar astăzi a ieşit din minister şi este în avizare la Finanţe. Săptămâna viitoare urmează să primească şi avizul Consiliului Economic Social şi să intre în şedinţa de Guvern. Această OUG se referă la majorarea punctului de pensie pentru anul viitor la 1100 lei şi, de asemenea, la creşterea pensiei sociale minime la 640 lei, cum scrie în programul de guvernare", a declarat Lia Olguţa Vasilescu, citată de gândul.info, la România TV.

Referitor la ordonanţa prin care ar urma să se mărească punctul de pensie, Olguţa Vasilescu a susţinut că aceasta a fost cerută de la cabinetul premierului Mihai Tudose în urmă cu două săptămâni, ultimul aviz aşteptat fiind al Ministerului Justiţiei. După ce ministerul lui Toader îşi va da şi el acordul, ordonanţa va intra "în şedinţa de guvern de săptămâna următoare".

"Este conform programului de guvernare, sunt mai multe ordonanţe cerute. E vorba şi salariul minim pe economie care trebuie să crească, mai multe corecţii pe care le avem de făcut", a declarat Vasilescu.

Cât despre Legea pensiilor, Lia Olguţa Vasilescu a precizat că aceasta aduce corecţii, nu creşteri, făcând referire la cazul tinerei care nu îşi va încasa pensia de invaliditate pentru că a obţinut bani după publicarea unui volum de poezii.

"Ce se discută în Legea pensiilor nu e prevăzut în programul de guvernare, sunt corecţiile necesare la legislaţia în vigoare. Am văzut zilele acestea mediatizat un caz al unei tinere care avea o pensie de invaliditate şi căreia i s-a suspendat pensia pe o perioadă de o lună pentru că a mai făcut venituri din vânzarea unei cărţi. Prin noua lege a pensiilor, toate aceste lucruri nu vor mai fi posibile", a declarat ministrul Muncii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne