Ordonanţa prin care Guvernul îi obliga pe cei cu contracte part-time să plătească contribuţii egale cu contract full-time, respinsă de Senat

Puternic criticată de opoziţie şi de mediul de afaceri, ordonanţa ce prevedea ca românii cu contracte part-time să plătească CAS şi CASS la nivelul salariului minim pe economie, chiar dacă în buzunar le intrau mai puţini bani, a fost respinsă de senatori.
Vot în Camera Deputaţilor
Vot în Camera Deputaţilor (cdep.ro)

Senatul a respins marţi ordonanţa prin care Guvernul a stabilit ca angajatorii să plătească CAS şi CASS la nivelul salariului minim pe economie pentru contractele part-time, chiar dacă remuneraţia primită de angajat este sub nivelul salariului minim. For decizional pe acest proiect care, reamintim, a stârnit valuri de critici din partea opoziţiei şi mediului privat, este Camera Deputaţilor.

Votul din plenul Senatului vine după ce şi comisia de buget-finanţe a aceleiaşi Camere, condusă de social-democratul Eugen Teodorovici, a adoptat un raport de respingere a ordonanţei la sfârşitul lunii septembrie, arată HotNews.

Reamintim că în timp ce Guvernul a susţinut că măsura este menită să asigure protecţia celor cu contracte de muncă,
"asigurându-le dreptul la pensie şi la servicii medicale în sistemul public", Opoziţia este de părere că această măsură va duce la creşterea şomajului şi la recrudescenţa fenomenului muncii la negru.

De altfel, PNL şi USR i-au cerut Avocatului Poporului să atace ordonanţa la Curtea Constituţională, Ciorbea preferând însă să nu dea curs acestei solicitări.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne