Oleg Voloşin: Ucraina are un rol determinant în reglementarea conflictului transnistrean

Ucraina are un rol determinant în reglementarea conflictului transnistrean până în 2014, a declarat Voloşin
Epoch Times
01.02.2012

Potrivit reprezentantului Ministerului de Externe de la Kiev, Oleg Voloşin, Ucraina are un rol determinant în reglementarea conflictului transnistrean, iar diferendul dintre Chişinău şi Tiraspol va fi soluţionat până în 2014.

Întrevederea de la la Odesa între prim-ministrul Moldovei Vlad Filat şi liderul de la Tiraspol Evgheni Şevciuk reprezintă "un pas important" în procesul de soluţionare a conflictului. Astfel consideră oficialul ucrainean, scrie agenţia Novai reghion.

În acest sens, Voloşin a declarat: "această performanţă a fost atinsă graţie diplomaţiei ucrainene. Chişinăul şi Tiraspolul au ajuns la înţelegerea de a relua transportul feroviar şi au dat asigurări că vor continua dialogul şi pe viitor".

Totodată, reprezentantul Ministerului de Externe al Ucrainei a declarat că păstrarea integrităţii şi suveranităţii Republicii Moldova corespunde interesului naţional al Ucrainei, care va prelua şefia OSCE pe 1 ianuarie 2014, subliniind că "Moldova a devenit un prieten şi un aliat al Ucrainei".

Precizăm că la sfârşitul lunii februarie, în capitala Irlandei, Dublin, va avea loc o reuniune în formatul "5 2" pentru reglementarea conflictului transnistrean.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor