Ofensiva mafiotă asupra Europei continuă: Poliţia austriacă descoperă 24 de refugiaţi afgani într-o camionetă

Refugiaţi în Westbanhof, Viena
Refugiaţi în Westbanhof, Viena (JOE KLAMAR/AFP/Getty Images)

Poliţia austriacă a descoperit 24 de refugiaţi afgani într-un compartiment închis ermetic în spatele unei camionete. Se crede că refugiaţii au venit din Ungaria.

Şoferul român a încercat să fugă când ofiţerii de poliţie s-au apropiat de camionetă, dar a fost prins.

Tinerii afgani se află într-o stare bună de sănătate deoarece, aparent, nu au călătorit pe o distanţă prea lungă. Totuşi, dacă nu ar fi intervenit poliţia, refugiaţii nu ar fi reuşit scape din acea situaţie în condiţiile în care uşa glisantă laterală fusese blocată din afară.

Incidentul are loc la mai puţin de o săptămână după descoperirea în interiorul unui camion abandonat pe o autostradă, în apropierea graniţei dintre Austria şi Ungaria, a 71 de cadavre aflate în descompunere. Se crede că a fost vorba de un grup de refugiaţi sirieni.

Europa se confruntă în prezent cu un val fără precedent de refugiaţi, majoritatea provenind din ţări lovite de război precum Siria, Irak şi Afganistan. Majoritatea refugiaţilor ajung în Italia sau Grecia şi, de acolo, se îndreaptă spre ţări mai bogate din nordul Europei, fiind nevoiţi să treacă prin mai multe state din estul Europei şi din zona Balcanilor – ţări precum Macedonia, Serbia şi Ungaria.

Estimările semioficiale susţin că peste 2.300 de refugiaţi au murit trecând Mediterana până acum în acest an, cu aproape 300 mai mult decât aceeaşi perioadă a anului trecut.

Uniunea Europeană este divizată asupra modului de abordare şi rezolvare a crizei refugiaţilor. Liderii vest-europeni fac apel la depunerea de eforturi suplimentare pentru a ajuta noii sosiţi, în condiţiile în care ţările situate pe frontierele estice ale blocului european susţin că se luptă să facă faţă situaţiei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.