Octavian Ticu: Autorităţile de la Tiraspol îşi urmează agenda politică ilegală şi pe timp de pandemie

Octavian Ţîcu, deputat în Parlamentul R. MOldova
Octavian Ţîcu, deputat în Parlamentul R. MOldova (parlament.md)

Preşedintele Partidului Unităţii Naţionale (PUN) Octavian Ţîcu solicită Ministerului de Externe şi Integrare Europeană de la Chişinău să vină urgent cu explicaţii referitoare la acţiunile abuzive ale autorităţilor de la Tiraspol şi chestiunea implicării instituţiilor Republicii Moldova în soluţionarea problemelor regiunii transnistrene pe timp de pandemie.

Parlamentarul informează că aşa-zisul MAE din "RMN" citat de către presa din stânga Nistrului, pretinde că exercită acţiuni plenare statale.

„În coordonare cu autorităţile moldoveneşti a repatriat 200 cetăţeni prin aeroportul Chişinău. Este în contact cu ambasadele străine privind repatrierea 'cetăţenilor transnistreni', care de fapt sunt cetăţeni moldoveni, coordonează rutele de revenire, inclusiv cursele avia ale acestora. Organizează coridoare auto pentru revenirea lor în regiunea transnistreană etc.”, scrie deputatul pe pagina sa de socializare.

De asemenea, Octavian Ţîcu atenţionează că dincolo de aparenţele unei isterii globale legate de pandemia cu virusul Wuhan, actorii politici îşi urmează nestingherit agenda politică, de aceea este îngrijorat de ultimele acţiuni ale autorităţilor de la Tiraspol privind blocarea satului Varniţa, care s-a pomenit flancat de posturi de carantină, blocarea accesului spre Gura Bâcului şi Anenii Noi, pericolul instalării unor noi posturi de control separatiste cât şi arestarea şoferilor de ambulanţă pentru 15 zile la Dubăsari, de către miliţia transnistreană.

La rândul ei, administraţia de la Tiraspol acuză Chişinăul că ar exercita presiuni, profitând de situaţia dramatică legată de epidemie. Starea de urgenţă a fost introdusă în stânga Nistrului pe 17 martie şi a fost prelungită până pe 1 mai.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe