Obama presează electoratul din Carolina de Nord să o susţină pe Hillary: “Soarta republicii stă pe umerii voştri”

Preşedintele Barack Obama face eforturi pentru a asigura victoria lui Hillary Clinton în alegerile prezidenţiale americane din luna noiembrie. Pe lângă atacarea continuă a lui Trump, Obama încearcă să convingă alegătorii să o susţină pe Clinton.
Preşedintele american Barack Obama.
Preşedintele american Barack Obama. (Captură Foto)

Cu aproximativ o săptămână înaintea alegerilor prezidenţiale americane din 2016, preşedintele Barack Obama a depus mari eforturi pentru a determina alegătorii să o susţină pe candidata democrată Hillary Clinton. Făcând campanie pentru politicianul veteran şi fostul său secretar de stat, Obama a declarat unei mulţimi de peste 16.000 de persoane în Carolina de Nord că soarta ţării stă pe umerii lor.

Carolina de Nord, un stat cheie unde Obama a câştigat la alegerile din 2008 dar a pierdut în cele din 2012, aparent este văzut ca un important teren de luptă, unde actualul preşedinte american speră să atragă tinerii alegători precum şi populaţia afro-americană a acelui stat.

La un miting organizat miercuri la Universitatea din Carolina de Nord, în Chapel Hill, preşedintele Obama a declarat audienţei că ei sunt în primul rând americani şi doar apoi republicani sau democraţi.

“Aşadar, nu îmi place să pun presiune pe voi, dar soarta republicii stă pe umerii voştri. Soarta lumii se clatină şi voi, cei din Carolina de Nord, trebuie să vă asiguraţi că o conduce în direcţia potrivită”, a adăugat el.