O practicantă Falun Gong devine o profesionistă foarte căutată

Milioane de practicanţi Falun Gong se adunau în mod regulat pentru a practica exerciţiile în parcurile de pe tot cuprinsul Chinei. Fotografia a fost făcută în timpul practicii de dimineaţă în Guangzhou, 1998.
Milioane de practicanţi Falun Gong se adunau în mod regulat pentru a practica exerciţiile în parcurile de pe tot cuprinsul Chinei. Fotografia a fost făcută în timpul practicii de dimineaţă în Guangzhou, 1998. (Epoch Times file photo)

Deşi a fost forţată să îşi părăsească studiile universitare cu un an înainte de absolvire, rămânând numai cu posibilitatea de a lucra într-un supermarket, Yang Qing a fost capabilă să devină, dintr-o casieriţă de rând, o foarte căutată specialistă în design.

Care i-a fost cheia succesului? Conduita morală exemplară, rezultat al învăţăturilor practicii spirituale Falun Dafa, cunoscută şi sub numele Falun Gong, o practică tradiţională chinezească de meditaţie (www.falundafa.org). În prezent, practica este persecutată în China, ceea ce explică motivul pentru care a fost exmatriculată din facultate. Însă, în ciuda propagandei regimului îndreptate împotriva practicii, Yang a dobândit o carieră de succes în China.

Într-o zi, Yang a întâlnit o companie de design pe Internet şi s-a programat pentru un interviu. Directorul, un domn numit Gan, a intervievat-o în persoană. Yang i-a spus cu francheţe că a fost forţată să îşi întrerupă studiile din pricina credinţei sale, însă i-a dat asigurarea că a avut note bune pe parcursul studiilor.

Directorul a fost impresionat, atât de măiestria ei artistică, cât şi de sinceritatea ei. A angajat-o pe loc, spunând: "Ştiu că practicanţii Falun Gong sunt toţi oameni buni."

Practicarea Falun Gong i-a adus multe beneficii lui Yang, mai ales în privinţa inteligenţei sale. În ciuda lipsei de experienţă în domeniu, la scurt timp tânăra câştiga contracte pentru companie. În cel de-al doilea an de lucru, a fost capabilă să preia proiecte de care se ocupau în mod normal angajaţii cu vechime, iar investitorilor le-a plăcut designul de proiect şi prestaţia în faţa clienţilor. Salariul lui Yang s-a dublat la scurt timp după angajare ei.

Ceea ce l-a impresionat cel mai mult pe director a fost comportarea morală a lui Yang. Directorul unei mari companii a chemat-o la un moment dat pe Yang să lucreze pentru el. Deşi acea mare companie o depăşea pe cea a lui Yang în privinţa ambiţiilor, prestigiului, precum şi beneficiilor, tânăra a rămas loială angajatorului ei iniţial, pentru care lucrează şi în prezent.

Compania la care este angajată Yang a devenit, pentru un timp, partener al unei alte companii, în scopul finalizării unui proiect. Existau anumite dispute pe tema uneia dintre sarcinile de lucru şi, în cele din urmă, compania lui Yang a câştigat drepturile asupra proiectului respectiv, acordându-l lui Yang. Xia, coordonatorul din partea firmei partener, a fost nemulţumit de rezultat, concretizându-şi supărările prin criticarea activităţii lui Yang la fiecare pas.

După cum spune Yang, trebuia să se comporte ca un cultivator al principiilor Falun Gong, privind criticile lui Xia ca pe un lucru bun - era o ocazie nimerită de a-şi îmbunătăţi mentalitatea. Atâta timp cât vorbele coordonatorului aveau sens, ele puteau creşte eficienţa lucrului efectuat. Nu a fost supărată pe Xia ci, în schimb, şi-a dus la bun sfârşit şi cu sârguinţă toate sarcinile încredinţate, asistându-l pe coordonator cum a putut.

Atitudinea lui Xia faţă de tânăra angajată s-a schimbat în mod corespunzător şi într-o zi, acesta i-a cerut chiar să lucreze pentru compania sa. Încă o dată, Yang a refuzat oferta, mulţumindu-i.

Uneori, maniera reţinută a lui Yang de a se comporta, precum şi acţiunile ei pline de modestie au fost confundate de către colegii ei cu nesăbuinţa, însă pe parcurs ce aceştia au observat cât de mult i-a fost recompensată hotărârea, au realizat că de fapt ea urmează o cale a virtuţii şi că moralitatea este ceea ce i-a adus în cele din urmă succesul.

Cu toate că, timp de mulţi ani, o propagandă defăimătoare a fost îndreptată împotriva practicanţilor Falun Gong din China, angajatorii şi companiile privesc din ce în ce mai mult practicanţii Falun Gong ca pe candidaţi de frunte în privinţa angajărilor.

Aşa cum spunea Socrate: "Virtutea înseamnă cunoaştere" şi prin povestea lui Yang Qing vedem că într-adevăr aşa stau lucrurile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii