O nouă acuzaţie de plagiat loveşte Guvernul. Vezi cine a fost prins cu ocaua mică

.
. (Photos.com)

Circa o treime din lucrarea de doctorat în baza căreia Mihai Tudose, actualul ministru al Economiei a devenit cadru didactic titular în Academia Serviciului Român de Informaţii, ar fi fost plagiată, susţine Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţie.

Potrivit sursei citate, membru PSD cu state vechi, Tudose şi-a susţinut lucrarea de doctorat intitulată "Infrastructura critică – model şi strategie managerială" în 2010, la Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul" – universitate subordonată SRI.

Lucrarea a fost publicată în acelaşi an la RAO Internaţional Publishing Company, fiind lăudată atât de adjunctul şefului SRI, Florian Coldea cât şi de şeful din acea vreme al instituţiei, George Maior. "Nivelul teoretico-aplicativ ridicat, bazat pe o bună cunoaştere şi un studiu aprofundat al problematicii, sistematizarea eficientă a ideilor, în mod special gradul ridicat de adecvare şi consistenţă al sugestiilor privind managementul acestei categorii de infrastructuri reprezintă argumente solide pentru considerarea lucrării drept un document de referinţă în domeniu", a scris Coldea.

Potrivit crji.ro, circa 50 de pagini din lucrarea apreciată de şefii SRI sunt plagiate, fie cuvânt cu cuvânt, fie prin reformulări minore, din altă lucrare de doctorat, susţinută, cu un an mai devreme, de comisarul-şef Radu Andriciuc, la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza". Deşi din doctoratul lui Andriciuc s-au copiat inclusiv părţi din concluzii, câteva anexe şi chiar o secţiune din bibliografie numele acestuia nu este menţionat în doctoratul lui Tudose, nici la notele de subsol, nici la bibliografie.

"Domnul Tudose m-a contactat şi i-am cedat drepturile de proprietate, ca pentru orice marfă. Era 2008 şi aveam nişte probleme financiare, vă aduceţi aminte ce au păţit bugetarii (scăderea veniturilor cu 25%, din cauza crizei, a avut loc însă în 2010 n.r.), plus că fiul meu dădea Bacalaureatul. A fost vorba de câteva mii de euro", a declarat Andriciuc.

Articolul original poate fi citit aici

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.