Bodu: Teza de doctorat a lui Oprea ar trebui verificată şi de Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti

Sebastian Bodu
Sebastian Bodu (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Deşi Consiliul Naţional de Etică a ajuns la concluzia că teza de doctor a vicepremierului Gabriel Oprea, suspectată a fi un plagiat, este autentică, fostul şef ANAF, Sebastian Bodu, consideră că este oportună şi o verificare din partea Comisiei de Etică a Universităţii din Bucureşti, amintind de cazul plagiatului lui Victor Ponta, când cele două organisme au ajuns la concluzii diferite.

"Decizia că teza de doctorat a lui Găbiţă Oprea - Interesul Naţional nu este plagiat a fost luată de Consiliul Naţional de Etică, care este în subordinea Ministerului Educaţiei. Adică, indirect, în subordinea celui supus verificării, la acea dată Prim Ministru interimar. Acest organism a menţionat chiar expres, în decizia sa, că este singurul abilitat să verifice acuzaţiile de plagiat ale demnitarilor, ca să nu-i vină vreo idee Comisiei de Etică a Universităţii din Bucureşti să se apuce să verifice.

Cred totuşi că, în baza principiului autonomiei universitare, precum şi a faptului că teza de doctorat a fost susţinută la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti, aceasta din urmă ar putea verifica conţinutul tezei, chiar dacă un eventual rezultat de plagiat nu ar produce efecte juridice deoarece ministrul Educaţiei ar refuza retragerea titlului ştiinţific de doctor", a precizat Sebastian Bodu.

Fostul şef ANAF a reamintit că aşa s-a întâmplat în cazul lui Victor Ponta, unde Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti a stabilit existenţa plagiatului, în timp de Consiliul Naţional de Etică (înfiinţată de pesedistul Liviu Pop în mijlocul scandalului de plagiat - n.r.) a stabilit contrariul, iar ministrul Educaţiei nu a dat curs cererii universităţii de retragere a titlului. "E adevărat că titlul de doctor e cea mai mică dintre problemele actuale ale lui Victor Ponta", a adăugat Bodu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne