O decizie de 25 de milioane de euro, luată pe "genunche". Vlad Voiculescu trage semnalul de alarmă

Fără să ţină cont de analize, de studii pe care statul a dat 25 de milioane de euro, Florian Bodog şi Dan Tudorache au bătut palma pentru relocarea a două spitale importante într-un sediu ce va fi ridicat pe criterii de nimeni ştiute, susţine Voiculescu.
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Ministerul Sănătăţii şi Primăria Sectorului 1 au luat "pe genunche" decizia mutării a două spitale importante din Capitală într-o nouă clădire ce va fi construită undeva lângă restaurantul Doi Cocoşi. Decizia a fost luată ignorându-se studii şi analize pe care diverşi demnitari ai statului au cheltuit, până în 2015, peste 25 de milioane de euro, atrage atenţia, pe Facebook, fostul ministru tehnocrat, Vlad Voiculescu.

"25 MILIOANE DE EURO. În timp ce MS (împreună cu Primăria S1 de data aceasta) iau decizii şi alocă fonduri discreţionar, fără nicio minimă analiză, diverşii demnitari au cheltuit până în 2015 suma de 114.839.000 (aprox. 25.5 milioane euro) pentru studii de fezabilitate şi planuri tehnice, doar în perioada 2011-2015. Nu o spun eu ci ultimul raport al Curţii de Conturi", scrie Vlad Voiculescu.

Postarea lui Vlad Voiculescu a fost făcută la scurt timp după ce Florian Bodog şi Dan Tudorache au semnat miercuri un protocol pentru ridicarea "celui mai mare spital de urgenţă din ţară", în clădirea căruia vor fi mutate Spitalul Floreasca şi cel de Arşi.

"Cum s-a luat această decizie? Pe ce criterii a fost ales terenul respectiv pe care Primăria S1 tocmai l-a achiziţionat? Există vreun plan? Există măcar vreun studiu de prefezabilitate? Există orice în afară de o schemă cu carioca făcută de primarul Tudorache? ... măcar vreun studiu geotehnic, ceva?", se întreabă Vlad Voiculescu, care dă şi răspunsul:

"NU. Tot ce ştim despre acel teren este că localizarea este strategică: "lângă Doi Cocoşi".

Reamintim că primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, şi ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, au semnat miercuri un protocol de colaborare în vederea relocării Spitalului Floreasca şi a Spitalului de Arşi pe un teren de peste şapte hectare amplasat în nordul Capitalei. Clădirea ce va adăposti cele două spitale ar urma să fie construită în aproximativ patru ani iar valoarea construcţiei, de circa 250 de milioane de euro ar urma să fie suportată integral de Primăria Sectorului 1.