O binemeritată lecţie de viaţă. Ce a păţit un om de afaceri care s-a băgat în faţă la coadă

Din când în când, viaţa ne serveşte câte o lecţie pe care probabil că nu o vom uita niciodată. Acesta a fost şi cazul unui om de afaceri din Londra care, după ce s-a băgat cu tupeu în faţa altora la coadă, s-a arătat imun la reproşurile politicoase făcute de cei din jur.
Coadă la autobuz
Coadă la autobuz (womanonly.topzine.cz)

Totul se petrecea în 2007, în timpul unei greve a angajaţilor de la metroul londonez, când transportul în comun cu autobuzul devenise suprasolicitat. Jurnalistul Gareth Edward stătea, alături de alţi navetişti, la o coadă imensă în Victoria Station, când un om de afaceri îmbrăcat elegant s-a băgat în faţa altora la coadă şi a ajuns chiar în spatele lui.

Personajul se dovedeşte imun la reproşurile politicoase făcute de cei din jur, astfel că lui Edwards îi vine o idee nemaipomenită. El se întoarce la femeia în vârstă din spatele bărbatului care se băgase în faţă şi o întreabă dacă i-ar face plăcere să stea înaintea lui la coadă.

Doamna a fost de acord, aşa că Edwards a întrebat-o acelaşi lucru şi pe următoarea persoană care era în spatele femeii, apoi pe următoarea persoană, apoi pe următoarea, până când toţi cei 60-70 de oameni care stăteau în spate la coadă s-au mutat în faţa jurnalistului şi a omului de afaceri care pur şi simplu fierbea în tot acest timp. În final cei doi au ajuns ultimii.

În sfârşit vine autobuzul, moment în care Edwards aude o persoană strigând din faţa cozii. Era femeia în vârstă care i se adresa: "Tinere, nu vrei să intri în faţa mea?"

Sursa: Oliver Burkeman în "The Guardian Weekend", 28 august 2010

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură