"Nu, nu erau ţigări electronice". Legea antifumat, mai degrabă decorativă pentru noii "stăpâni"

Legea antifumat nu pare să fie luată prea tare în seamă de unii înalt demnitari ai statului. Nici nu s-a "stins" bine scandalul declanşat după ce premierul Sorin Grindeanu a fost surprins de presă fumând în Parlament, că apar noi astfel de acuzaţii la orizont.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Ajuns la final de mandat, fostul şef al Cabinetului premierului Dacian Cioloş, Alin Cristian Mituţa, a ţinut să puncteze vineri, într-o postare pe pagina sa de Facebook, două aspecte care, în opinia lui, arată modul de lucru al noului Guvern Grindeanu.

"Miercuri seara, imediat după depunerea jurământului, Dragnea, Grindeanu şi Tăriceanu au venit la Guvern iar primul lucru pe care l-au făcut a fost să-şi marcheze teritoriul aprinzându-şi ţigările în sala de şedinţe din imediata apropiere a biroului premierului de la etajul 2. După mirosul lăsat în urmă, nu, nu erau ţigări electronice", a declarat Alin Cristian Mituţa.

Trebuie menţionat că, potrivit legii, fumatul în spaţiile publice închise este interzis, iar contravenienţii riscă o amendă între 100 şi 500 de lei. Teoretic vorbind.

Un alt aspect remarcat de fostul secretar de stat este că, în aceeaşi seară, a fost adoptată o Ordonanţă de reorganizare a Guvernului prin care au desfiinţat cu totul Cancelaria Prim Ministrului care avea ca principal rol coordonarea activităţii şi priorităţilor ministerelor.

Fostul şef al Cabinetului Cioloş consideră că cele două lucruri luate împreună relevă două aspecte:

1. tupeul dat de câştigarea alegerilor e atât de mare încât nicio regulă nu mai contează, nici măcar regulile bunului simţ şi ale bunelor maniere.

2. coordonarea şi conducerea Guvernului nu se va face de la Palatul Victoria ci, cum spunea însuşi noul prim-ministru, "din altă parte".