Cioloş, la final de mandat: Presiunile au fost foarte mari. Au ieşit la iveală mai multe probleme ascunse

Guvernul a beneficiat de o susţinere politică relativ volatilă în Parlament, ceea a îngreunat luarea unor decizii. Pe de altă parte, presiunile au fost foarte mari ca acest Executiv să demareze reforme şi să intervină în foarte multe domenii, a arătat premierul Dacian Cioloş.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Încă de la începutul guvernării, au ieşit la iveală mai multe probleme, mai multe lucruri ascunse timp de, în multe cazuri, peste 20 de ani, care şi-au făcut simţită prezenţa şi care nu au putut să nu fie abordate în mod frontal de Executiv, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la final de mandat, premierul Dacian Cioloş.

"Acest Guvern a apărut într-un context social şi politic excepţional, după manifestaţii de stradă, după demisia guvernului precedent, moment în care s-a convenit la nivel politic instalarea unui Guvern tehnocrat. A fost deci o formulă excepţională a acestei guvernări şi în acest context trebuie să o spun că am beneficiat şi de o susţinere politică relativ volatilă în Parlament, ceea a îngreunat luarea unor decizii", a afirmat Cioloş, citat de Agerpres.

Şeful tehnocraţilor de la Palatul Victoria susţine că a fost conştient că aşteptările oamenilor faţă de acest guvern vor fi foarte mari.

"Şi au fost într-adevăr foarte mari. Presiunile au fost foarte mari ca acest Guvern să demareze reforme şi să intervină în foarte multe domenii, atâta vreme cât, pe de altă parte, unele partide se aşteptau ca acest Guvern să se ocupe în primul rând de administrarea treburilor curente ale ţării.

Însă, încă de la începutul guvernării, au ieşit la iveală mai multe probleme, mai multe lucruri ascunse timp de, în multe cazuri, peste 20 de ani, care şi-au făcut simţită prezenţa şi problemele au apărut, au ieşit la iveală în această perioadă, aşa încât Guvernul nu avea cum să nu abordeze aceste lucruri frontal. Nu aveam cum să ne limităm la administrarea treburilor curente şi nu aveam cum să nu începem unele reforme, chiar dacă nu puteam deschide toate fronturile de reformă", a precizat Cioloş.

Premierul a învăţat "foarte mult" în acest an din criticile care au vizat Guvernul. "Am încercat să muncim cu modestie, cu profesionalism, cu onestitate şi să arătăm că acest mod de guvernare deschis spre interesul public şi nu spre interesul electoral este posibil".

"Am încercat să învăţăm din greşeli şi să le corectăm când a fost posibil, fără a face exces de orgoliu. Am înţeles că rostul nostru a fost de a pune seminţe de schimbări în societate şi am încrederea că aceste seminţe vor da roade în anii care vin", a adăugat Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne