Nu maidanezii l-ar fi ucis pe Ionuţ Anghel - presupunere

Câini comunitari
Câini comunitari (Epoch Times România)
Epoch Times România
17.09.2013

O supoziţie recentă afirmă că nu câinii comunitari l-au ucis Ionuţ Anghel, băieţelul în vârstă de patru ani găsit mort în zona parcului Tei. Potrivit rezultatelor ADN, acesta nu a fost muşcat de niciunul dintre cei şase maidanezi identificaţi de oamenii legii, scrie DC News.

Ionuţ Anghel a murit la 2 septembrie, după ce ar fi fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, iar fratele său, în vârstă de şase ani, a fost muşcat de picior, dar a reuşit să scape şi să-şi anunţe bunica.

La 3 septembrie medicul care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Naţional de Medicină Legală declara că decesul a fost cauzat de hemoragia externă, pe corpul băieţelului fiind identificate sute de plăgi. Conform ultimelor dezvăluiri din mass-media, probele prelevate de pe corpul lui Ionuţ relevă faptul că nu există nicio urmă de ADN a celor şase câini maidanezi despre care se crede că ar fi fost autorii teribilei crime.

„Am susţinut încă de la început că acel copil a fost ucis de un câine de luptă. Era imposibil ca nişte câini comunitari să facă acele răni pe trupul copilului. Şi era imposibil ca după acest atac, acei câini să stea liniştiţi şi să dea din coadă. Orice etolog a înţeles că acei câini nu erau vinovaţi. Poate că unul dintre ei a mirosit copilul şi avea urme de sânge pe blană, dar aşa cum s-a văzut şi la televizor, erau rezultatul unei atingeri, nu erau produse de o muşcătură. A fost o campanie de dezinformare, de învrăjbire a populaţiei. În acest moment, autorităţile sunt obligate să-l identifice pe proprietarul câinelui de luptă vinovat, care a târât corpul în locul în care a fost găsit“, a declarat pentru Dc News preşedintele Federaţiei pentru Protecţia Animalelor şi Mediului, Marius Marinescu.

Pe de altă parte râmăne de elucidat de ce o asemenea presupunere nu cade de acord cu mărturia fratelui mai mare al lui Ionuţ.

“Am fost foarte surprins când am auzit această variantă! Din punctul meu de vedere este o aberaţie să credem că Ionuţ a fost ucis de un singur câine. Avea foarte multe plăgi de la mai mulţi câini, asta e clar. Iar despre recoltarea probelor AND eu nu ştiu nimic pentru că eu n-am recoltat aşa ceva! În plus, în acest caz este un martor cheie în vârsta de 6 ani. Nu putem nega că fratele lui Ionuţ a văzut acele scene dramatice cu micuţul atacat de mai mulţi câini”, a declarat Abdo Salem, potrivit wowbiz.ro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor