"Nu fii ca tatăl tău", îl îndeamnă Hillary Clinton pe liderul Coreei de Nord

Secretarul american de stat Hillary Clinton l-a îndemnat joi pe noul lider al Coreei de Nord să traseze un curs diferit de al tatălui său, spunând că ar putea deveni persoana care să poarte propriul popor departe de o istorie întunecată a foamei şi opresiunii, conform unui raport Reuters.
Epoch Times România
15.06.2012

Secretarul american de stat Hillary Clinton l-a îndemnat joi pe noul lider al Coreei de Nord să traseze un curs diferit de al tatălui său, spunând că ar putea deveni persoana care să poarte propriul popor departe de o istorie întunecată a foamei şi opresiunii, se arată într-un raport Reuters.

Mulţi oficiali americani şi experţi în probleme legate de Coreea de Nord se tem că tânărul Kim Jong-un va împinge mai departe spre marginea prăpastiei politica nucleară represiunea iniţiată de tatăl lui, Kim Jong-il, a cărui moarte subită, în decembrie, l-a scos pe liderul neexperimentat de aproape 30 de ani din obscuritate.

"Acest tânăr, dacă va face o alegere care ar ajuta la aducerea Coreei de Nord în secolul XXI, ar putea rămâne în istorie ca un lider al schimbării", a declarat Clinton pentru reporteri, după discuţii diplomatice şi de apărare cu liderii din Coreea de Sud.

"Sau, ar putea continua modelul din trecut."

Clinton a declarat că, indiferent de ceea ce va face Kim, ea crede că statul izolat îşi va schimba direcţia în cele din urmă.

"Pentru că la un moment dat, oamenii nu vor mai putea trăi în astfel de condiţii opresive - murind de foame, fiind închişi în gulaguri şi negându-li-se drepturile fundamentale ale omului", a spus ea.

Până în prezent, Kim, despre care se crede că ar avea aproape 30 de ani, a dat semne că va continua cu politica extremistă a tatăl său, în care "armata [ocupă] primul loc", deşi a arătat unele modificări în stil, vorbind în public şi făcând alte lucruri pe care Kim Jong-il nu le-a făcut niciodată.

În ultimele săptămâni, mass-media nord-coreeană de stat a efectuat atacuri personale urâte împotriva preşedintelui sud-coreean Lee Myung-bak – numindu-l "şobolan" pe aliatul apropiat al preşedintelui Barack Obama - şi ameninţând că va lansa rachete către ziarele din Seul care au publicat articole critice la adresa Phenianului .

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor