Noul program PSD îngrozeşte mediul de afaceri. Reprezentanţii investitorilor germani în România au explodat

Nemulţumire mare în mediul de afaceri. Modelul fiscal propus în noul program de guvernare PSD este dăunător pentru România, defavorizează toate companiile şi are efecte negative asupra populaţiei, au avertizat reprezentanţii investitorilor germani în România.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Noile măsuri fiscale care vizează mediului de afaceri anunţate de Guvernul Tudose reprezintă un real pericol pentru stabilitatea şi predictibilitatea politicilor economice, a tras un semnal de alarmă, în cadrul unui comunicat de presă, Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România), organizaţie care numără în prezent mai bine de 550 de firme membre.

"Modelul fiscal propus este dăunător pentru România şi defavorizează toate companiile, fie ele naţionale sau multinaţionale, ducând la pierderea atractivităţii amplasamentului investiţional pentru companiile germane. Măsurile anunţate vor avea efecte negative directe nu doar asupra companiilor, ci şi asupra populaţiei României. Pe termen mediu aceste măsuri ar putea duce la reducerea locurilor de muncă şi a investiţiilor, ceea ce va atrage după sine alte consecinţe negative, de exemplu exodul forţei de muncă bine calificate, o tendinţă de pe urma căreia România suferă deja", arată reprezentanţii investitorilor germani în România.

AHK România a evidenţiat că, a face o deosebire între companiile româneşti şi cele străine sau multinaţionale, este o eroare şi nu avantajează pe nimeni.

"Companiile germane sunt parte integrantă a economiei româneşti. Ele sunt totodată bine integrate în sistemele naţionale, regionale, locale şi realizează o contribuţie decisivă la valoarea adăugată brută, dar şi la creşterea competitivităţii prin transferul de know-how. Aceste companii investesc intens în formarea angajaţilor, în cercetare şi dezvoltare, deseori în colaborare cu instituţii de cercetare naţionale, dar şi în dezvoltarea tehnologică a companiei. Circa 7.500 de companii germane, respectiv cu capital german, sunt active în România. Acestea sunt astfel un important angajator, care în ultimii ani a contribuit decisiv la crearea şi asigurarea de locuri de muncă în România", se precizează în comunicatul citat.

În acelaşi timp, AHK România aminteşte că a arătat, în nenumărate rânduri, că predictibilitatea, stabilitatea, transparenţa şi statul de drept sunt deosebit de importante pentru a putea planifica noi investiţii şi pentru ca activităţile economice să se deruleze cu succes.

Germania este, prin schimburile comerciale de peste 26 miliarde de euro (peste 20% din comerţul exterior al României), cel mai important partener comercial şi economic al României.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne