USR stă cu ochii pe Guvern la vară. Anunţă un grup de intervenţie rapidă

Cum din partea PSD ne putem aştepta la orice, USR va monitoriza activitatea Guvernului în timpul vacanţei parlamentare, a anunţat deputatul Cristian Seidler.
Cristian Seidler (Epoch Times)
Loredana Diacu
30.06.2017

Uniunea Salvaţi România va avea, pe perioada vacanţei parlamentare, un grup de reacţie rapidă ce va monitoriza şedinţele de guvern şi hotărârile luate în această perioadă, a declarat vineri, la Brăila, liderul grupului deputaţilor USR, Cristian Seidler.

"Noi am decis, înainte de a avea acest incident, numit "Jos Grindeanu, sus Tudose", că pe perioada verii parlamentarii USR vor asigura o permanenţă, un grup de reacţie rapidă, prin care vom monitoriza ordinea de zi a şedinţelor de guvern şi deciziile luate acolo, fie că ele se numesc ordonanţe de urgenţă, hotărâri de guvern sau chiar activitatea punctuală a unor ministere pe perioada verii. Vom fi foarte prezenţi, chiar dacă este vacanţă parlamentară", a declarat Seidler în cadrul unei conferinţe de presă.

Seidler a mai precizat că, în opinia USR, este nevoie de o astfel de măsură, deoarece există posibilitatea luării unor decizii de tipul celor anunţate şi apoi negate în cursul zilei de joi, când au avut loc audierile miniştrilor în comisiile parlamentare.

"Ne aşteptăm la orice, asta ne-a şi învăţat PSD, din partea lor ne putem aştepta la orice, oricând", a mai adăugat Seidler.

Reamintim că, înainte să intre în vacanţă şi chiar înainte ca Guvernul să fie investit, Parlamentul a votat legea privind abilitarea Executivului de a emite în vacanţa parlamentară ordonanţe în domenii care nu fac obiectul legilor organice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor