Noul premier francez - învestit oficial în funcţie

Epoch Times România
16.05.2012

Miercuri dimineaţă, Jean-Marc Ayrault, un apropiat al preşedintelui francez Francois Hollande, a preluat oficial funcţia de premier.

Predecesorul său, Francois Fillon, i-a predat conducerea guvernului într-o scurtă ceremonie, organizată la sediul executivului, Matignon.

Fostul lider al deputaţilor socialişti din Adunarea Naţională a început imediat să lucreze la componenţa cabinetului său. El urmează să îşi anunţe miniştrii până la sfârşitul zilei.

Ayrault, un parlamentar care nu a suferit nicio înfrângere electorală pe parcursul carierei sale, este cunoscut pentru capacitatea de compromis şi pentru faptul că este apropiat de şeful statului.

În plus, el are legături stârnse cu Germania, cruciale în condiţiile în care Hollande vrea să convingă Berlinul să renunţe parţial la măsurile de austeritate în Europa.

Sosirea la Matignon a acestui politician ponderat şi pragmatic pare să fie aprobată în unanimitate de socialişti şi de aliaţii lor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor