Petru Frunze: Comunismul nu permite moldovenilor să trăiască alături de fraţii lor într-o Românie Mare

Petru Frunze (dreapta), primarul satului Puhoi, R. Moldova
Petru Frunze (dreapta), primarul satului Puhoi, R. Moldova (facebook.com/Petru Frunze)

Primarul satului Puhoi din Republica Moldova, Petru Frunze, membru al biroului permanent PAS constată că în perioada Uniunii Sovietice, la intrarea în şcoala localităţii, elevii erau ghidaţi de sloganul „Fără învăţătură nu există comunism” astfel, făcându-se aluzie la faptul că învăţământul ar reprezenta comunismul.

„Nu are nimic comun învăţământul cu comunismul. Învăţământul reprezintă ştiinţa despre dezvoltarea societăţii pe baza unor valori democratice. Comunismul a fost un regim criminal care a omorât, torturat şi schilodit milioane de oameni”, scrie Petru Frunze pe pagina sa de Facebook.

Membrul formaţiunii PAS a ţinut să amintească în context că anume comunismul a deportat basarabenii în Siberia, le-a preluat forţat averea, a organizat foametea, şi-a bătut joc de oameni şi i-a manipulat convingându-i că peste Prut locuiesc duşmanii lor.

Primarul de Puhoi notează că dintre cei peste 99% moldoveni de etnie română care locuiesc în sat, până în anul 2010 la alegerile electorale, peste 50% votau comuniştii (aşa au fost învăţaţi). „Noi am reuşit să schimbăm radical viziunile oamenilor, peste 80% votează pentru valorile europene. Pentru Unire prin anii "90" erau mai puţini de 5%, acum reprezintă majoritatea.”

„Din cauza comunismului, nici astăzi nu avem posibilitate să trăim alături de fraţii noştrii într-o Românie Mare şi dezvoltată”, a concluzionat Petru Frunze.