Noul ministru al Sănătăţii înoată contra curentului. A blocat concursurile pentru managerii de spital

Nici nu s-a instalat bine la Ministerul Sănătăţii, că a şi început să scuture sistemul. Vlad Voiculescu a luat o decizie surprinzătoare - a blocat concursurile pentru manageri de spital până va fi pusă la punct o nouă procedură de selecţie bazată pe criterii de performanţă.
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Facebook)

A venit momentul pentru o schimbare. Noul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a suspendat concursurile pentru ocuparea funcţiilor de conducere din spitale până la realizarea unei noi proceduri de selecţie, una care va avea la bază criterii de performanţă.

"Ministrul Vlad Voiculescu a semnat, vineri, un ordin prin care a retras reprezentanţii Ministerului Sănătăţii din consiliul de administraţie de la Spitalul Floreasca şi din comisia de contestaţie din cadrul concursului pentru funcţia de management, concurs care trebuia să se desfăşoare ieri. Conform prevederilor legale, ordinul semnat de ministru a avut efectul de a anula desfăşurarea concursului", a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, Laurenţiu Colintineanu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, citat de Mediafax.

Oficialul a explicat că, potrivit proiectului de management, funcţiile de conducere din spitale vor fi ocupate pe baza unor criterii de performanţă.

"E convingerea ministerului că a venit momentul pentru a analiza şi a efectua modificări privind procedura de selecţie a viitorilor manageri. Procesul de selecţie este o parte foarte importantă a acestui angrenaj. E în lucru un contract de management al spitalelor. Trebuie să conţină criterii clare de performanţă. Printre criterii l-aş menţiona pe cel de raportare reală a infecţiilor nosocomiale.

Vom acorda mare atenţie asupra criteriilor de igienă, nu mai vrem spitale murdare în România. Un alt element este feedback-ul pacienţilor. Niciun concurs pentru ocuparea funcţiei de manager nu va avea loc până nu se va definitiva acest proiect de management iar termenul este de câteva săptămâni", a explicat Laurenţiu Colintineanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne