Unitatea de arşi de la Floreasca. Ioan Lascăr, prima legendă medicală trimisă în faţa procurorilor

Managerii de la spitalul Floreasca, inclusiv profesorul Ioan Lascăr, au fost daţi pe mâna procurorilor după ce inspectorii Ministerului Sănătăţii au descoperit că Unitatea de îngrijire a arşilor gravi din cadrul spitalului nu este, de fapt, pe deplin funcţională.
Prof. Dr. Ioan Lascăr
Prof. Dr. Ioan Lascăr (Epoch Times România)

Ioan Lascăr este prima legendă medicală trimisă în faţa procurorilor de către Ministerul Sănătăţii pentru că "a semnat în fals o recepţie fictivă la Unitatea de Arşi de la Floreasca", scriu jurnaliştii Mirela Neag, Răzvan Luţac şi Cătălin Tolontan într-o nouă investigaţie publicată pe tolo.ro.

"M-am bazat pe buna credinţă a firmei Gemedica SRL, care mi-a promis că o va pune în funcţiune, dar n-a pus-o", a motivat Ioan Lascăr în faţa inspectorilor.

Familia lui Radu Sienerth, ultima victimă, numărul 64, s-a decis şi ea să vorbească. Părinţii lui Radu povestesc cum băiatul lor a stat patru luni la ATI la Toxicologie, la Floreasca, în timp ce erau minţiţi că "Unitatea Modernă de Arşi funcţionează, dar acolo n-o să mai puteţi să-l vedeţi tot timpul".

Radu Sienerth, 22 de ani, a murit la Toxicologie după declanşarea unei viroze. "Nu am primit nici acum dosarul medical al copilului nostru".

În acest timp, şefii Spitalului Floreasca amăgeau şi Corpul de Control al premierului Cioloş că Unitatea de Arşi este deschisă.

Astăzi, minciuna cade şi managerii de la Floreasca, inclusiv profesorul Ioan Lascăr, sunt trimişi de Ministerul Sănătăţii la Parchet pentru că au semnat pentru aparatură care nu merge şi au plătit banii firmei pe o recepţie care n-a existat.

Pentru a citi continuarea investigaţiei intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne