Noul mandat al lui Putin la Kremlin nu va duce la schimbări majore în politica externă rusă

Epoch Times România
18.04.2012

Întoarcerea lui Vladimir Putin la preşedinţia Rusiei nu va duce la schimbări majore în politica externă a ţării, a afirmat un parlamentar rus, citat de RIA Novosti.

"Nu există niciun suspans. Politica externă a lui Putin a fost dezvoltată ani la rând (...). nu anticipez nicio schimbare dramatică în această privinţă", a declarat Aleksei Puşkov, şeful Comisiei pentru afaceri externe a Dumei de Stat, în cursul unei mese rotunde consacrate politicii externe ruse.

El a adăugat că Moscova îşi va apăra în continuare principiile în domenii pe care le consideră importante, precum Siria.

Rusia a blocat două rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU privind regimul de la Damasc, invocând lipsa lor de obiectivitate.

Puşkov a dat asigurări şi că Rusia şi Occidentul au perspective bune de cooperare. "Rusia nu este interesată de o confruntare cu Occidentul. Europa are nevoie de Rusia aşa cum şi noi avem nevoie de Europa. Cred că Rusia şi UE nu au diferende de nedepăşit", a adăugat el.

"În ceea ce priveşte Statele Unite, au nevoie de Rusia într-o serie întreagă de dosare: fără susţinerea Rusiei la nivel internaţional, probleme legate de Iran, Coreea de Nord şi situaţia din Siria nu pot fi rezolvare", a avertizat deputatul.

Masa rotundă a fost organizată la Roma de Institutul italian pentru Studii Politice Internaţionale, cu susţinerea Ambasadei ruse din Italia şi a Centrului cultural rus.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor