Noul dosar ANRP. Comisia Juridică dă undă verde arestării deputaţilor Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu

Comisia Juridică din Camera Deputaţilor analizează miercuri solicitările DNA privind arestarea preventivă a liberalilor Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu.
Declaraţii de presă, Ioan Oltean, la Parlamentul României
Declaraţii de presă, Ioan Oltean, la Parlamentul României (Epoch Times România)

UPDATE. Comisia juridică a dat undă verde cererii DNA pentru arestarea preventivă a lui Cătălin Teodorescu, decizia fiind luată cu 15 voturi "pentru", trei "împotrivă" şi trei abţineri. Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul lui Ioan Oltean cu 14 voturi "pentru", 4 voturi "împotrivă" şi 3 abţineri, potrivit Agerpres.

"Le-am spus colegilor că sunt nevinovat. Tot ceea ce am făcut, dacă se poate numi o vină, este că am făcut parte din acea comisie şi am aprobat un raport de evaluare vizat de toţi specialiştii şi, bineînţeles, întocmit de către un evaluator expert autorizat. (...) Sunt nevinovat, sper că vor vota omeneşte şi nu politic", a declarat Cătălin Teodorescu, la finalul audierii din Comisia juridică.

La rândul său, Ioan Oltean a precizat că s-a prezentat faţa Comisiei juridice pentru a-şi apăra dreptul la libertate şi pentru a-şi justifica nevinovăţia.

"Eu în faţa comisiei am prezentat probele din care rezultă în mod cert nevinovăţia mea şi lipsa de susţinere probabistică a denunţului. Nu am cerut să mă apere nimeni, dacă eu şi avocaţii mei nu ne putem apăra, nimeni nu ne poate apăra, decât cel de sus", a declarat Ioan Oltean, la finalul audierii.

Liderul liberal susţine că nu îl cunoaşte pe denunţător şi nu a luat bani de la Mihai Rotaru.

"Un lucru este esenţial: nu am fost niciodată în localitatea Chitila şi nu am fost niciodată la biserica din Chitila. Nu l-am cunoscut niciodată pe denunţător, părintele Alexandrescu, dacă pot să îi spun părintele Alexandrescu. Nu am luat nici prin intermediari, nici prin altcineva bani de la Mihai Rotaru", a susţinut Ioan Oltean.

Întrebat dacă ar fi o umilinţă pentru el să fie încarcerat, deputatul liberal a replicat: "Mai mare umilinţă decât am suferit zilele acestea din cauza mass-media nu se poate suferi".

* * *

Cei doi foşti pedelişti se află în centrul unui nou dosar de corupţie care vizează acordarea unor uriaşe despăgubiri ilegale de către Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) omului de afaceri Mihai Rotaru.

După ce îşi vor studia dosarul, Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu vor merge, în jurul orei 12:00, în faţa colegilor din cadrul Comisiei Juridice pentru a-şi susţine punctul de vedere. Cazul se va tranşa însă în şedinţa plenului Camerei Deputaţilor din 9 decembrie, raportul Comisiei Juridice având doar rol consultativ.

Nu de mult, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a solicitat încuviinţarea arestării preventive a deputaţilor Cătălin Teodorescu şi Ioan Oltean.

Teodorescu, fost membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, este acuzat de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în timp ce Ioan Oltean este acuzat de trafic de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Pentru a afla mai multe detalii despre acest dosar intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne