Norvegia aruncă în spaţiul public ideea carantinării până la Paşti

Chinezi părăsind oraşul Wuhan, 8 aprilie 2020
Chinezi părăsind oraşul Wuhan, 8 aprilie 2020 (Noel Celis/AFP via Getty Images)

Premierul norvegian Erna Solberg a atenţionat, miercuri, că măsurile pentru stăvilirea pandemiei de virus Wuhan ar putea fi menţinute în vigoare până la Paşti, în ciuda faptului că numeroase ţări din Europa, printre care şi Norvegia, vor începe campania de vaccinare, potrivit DPA.

„Cred că este bine ca oamenii să-şi facă planuri, dar trebuie să fiţi pregătiţi pentru eventualitatea că vara lui 2021 nu va fi la fel ca vara lui 2019”, a declarat aceasta.

Conform premierului norvegian, prelungirea restricţiilor privitoare la libertatea de mişcare apar deoarece producţia de vaccinuri ar putea fi întârziată.

Solberg a declarat că nu se aşteaptă să fie printre primii care se vor vaccina în Norvegia. „Sunt sănătoasă şi am aproape 60 de ani, deci nu sunt o categorie prioritară”, a afirmat ea.

În Norvegia s-a stabilit că vor avea prioritate oamenii în vârstă din aziluri.

Germania şi Olanda au anunţat şi ele prelungiri ale impunerilor asupra libertăţii de mişcare, care ar fi cauzate de un al doilea val al pandemiei provocate de virusul Wuhan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe