Don Lothrop: "România are nevoie disperată de un guvern care să lucreze pentru oameni, nu un sindicat de crimă organizată"

Conferinţa organizată de Center for European Policy Analysis, Palatul Parlamentului, 09 septembrie 2014, în imagine Don Lothrop.
Conferinţa organizată de Center for European Policy Analysis, Palatul Parlamentului, 09 septembrie 2014, în imagine Don Lothrop. (Valeriu Antonovici)

"România are nevoie disperată de un guvern care să lucreze pentru oameni, nu un sindicat de crimă organizată care deserveşte nevoile a 300 de familii bogate", a declarat recent Don Lothrop, iniţiatorul fundaţiei România One, proiect menit să ajute la dezvoltarea societăţii civile din România, într-un interviu acordat preşedintelui Romanian Community Coalition, Pr. Chris Terhes, preluat de hotnews.

Lothrop, un influent om de afaceri american şi un cunoscător al scenei româneşti, a mai atins în interviul acordat lui Chris Terhes şi subiectul ameninţării care vine dinspre Răsărit.

Potrivit lui Lothrop, dacă armata romană cât şi cea americană iau în serios ameninţarea rusă, - drept dovadă faptul că "America aduce echipament foarte scump şi sofisticat" în baza de la Deveselu - nu acelaşi lucru s-ar putea spune şi despre românii de rând. Potrivit afaceristului american, majoritatea românilor nu conştientizează ameninţarea rusă.

"America deschide o bază în România pentru că Serviciile de informaţii spun că Rusia vrea înapoi tot ce a pierdut în 1989 şi pentru că, de fiecare dată când românii descoperă noi rezerve de petrol şi gaze, România produce şi mai multe dureri de cap Rusiei", a declarat Lothrop.

Potrivit lui Lothrop, "dacă cetăţenii români vor să culeagă roadele democraţiei, trebuie să se implice în cartierele, oraşele şi viaţa publică a ţării lor. Trebuie să înveţe legile, să lucreze împreună, să găsească soluţii bine gândite şi să facă totul public. Întunericul câştigă întotdeauna atunci când o persoană se luptă singură cu corupţia dintr-un birou cu uşa închisă", susţine fondatorul România One.

Întunericul câştigă întotdeauna atunci când o persoană se luptă singură cu corupţia dintr-un birou cu uşa închisă

Totodată, afaceristul american a mai opinat că "românii trebuie să înceteze să creadă că doar în România politicienii sunt corupţi", explicând că "puterea corupe peste tot" şi peste tot în lume există politicieni corupţi.

Referindu-se la clasa politică din România, Don Lothrop a opinat că "România are nevoie disperată de un guvern care să lucreze pentru oameni, nu un sindicat de crimă organizată care deserveşte nevoile a 300 de familii bogate" şi a lansat un apel către români, să iasă la vot.

"Nu-mi plac niciodată candidaţii de pe buletinul de vot în SUA, şi totuşi votez. Nu votez pentru o persoană, votez probleme şi principii. Dată fiind toată corupţia din Parlamentul României, ar trebui să avem mereu un preşedinte independent de partidul cu majoritate în Parlament", a mai adăugat Lothrop.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne