Nini Săpunaru posibil ministru al Transporturilor

Ministerul Transporturilor (Epoch Times România)
Epoch Times România
23.08.2013

Deputatul PNL Nini Săpunaru a declarat, joi seara, că a acceptat propunerea preşedintelui PNL, Crin Antonescu, de a prelua postul de ministru al Transporturilor, fiind autorizat să anunţe acest lucru. Nominalizarea lui Săpunaru la Transporturi i-a surprins şi pe liderii PNL, care au declarat sub protecţia anonimatului pentru Hotnews că nu se aşteptau la această propunere din partea lui Crin Antonescu.

"Săpunaru a fost tras pe linie moartă după ce au existat anumite probleme pe când lucra la vamă. E surprinzătoare decizia", au declarat sursele citate.

Neaşteptată este această candidatură şi pentru membrii PSD, care consideră că "nominalizarea este una total nepotrivită", conform declaraţiilor unor surse din PSD pentru Hotnews.

Primul-ministru Victor Ponta a anunţat că îi va trimite luni dimineaţa preşedintelui Traian Băsescu noua nominalizare pentru funcţia de ministru al Transporturilor, după ce PNL va lua o decizie în acest sens.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că PNL va propune duminică candidatul pentru funcţia de ministru al Transporturilor, după şedinţa Biroului Politic Central al PNL.
"Decizia va fi luata de partid, se vor face mai multe propuneri, dar, in ceea ce ma priveste, am o propunere de facut si nu e niciuna dintre cele care s-au vehiculat pana acum in presa din Romania. Nu pot sa v-o spun pentru ca nu e corect sa o fac publica inainte de a le-o comunica colegilor mei. Avem consiliul national convocat pentru duminica dimineata si la acest consiliu, undeva duminica dupa pranz, vom lua decizia si o vom face cunoscuta si premierului si o vom face si public", a declarat liderul PNL.

Menţionăm că Nini Săpunaru a fost şef al Direcţiei Generale a Vămilor în anii 1997-1999, perioadă în care au avut loc scandaluri de corupţie cu trafic de alcool, produse petroliere şi celebra afacere "Ţigareta". Din anul 2000, Nini Săpunaru a fost numai deputat fără funcţii de conducere în Parlament. În prezent Nini Săpunaru este preşedinte PNL Vrancea şi membru al Biroului Politic Central a PNL.

Nini Săpunaru s-a născut în iunie 1963, la Focşani. În 1982 a absolvit Liceul Alexandru Ioan Cuza - profil matematica-fizică -, iar în 2000 Facultatea "Economia Industriei Construcţiilor şi Transporturilor" de la Academia Studii Economice Bucureşti. Nini Săpunaru este doctor în economie. A obţinut acest titlu în 2010, cu teza de doctorat "Locul şi rolul instituţiei vamale în Uniunea Europeană".

Deputatul propus anterior de PNL, Ovidiu Silaghi, şi-a retras candidatura în contextul în care DNA i-a cerut procurorului general să solicite Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor necesare pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale în ceea ce îl priveşte. DNA îl acuză pe Silaghi de trafic de influenţă în formă continuată, în perioada în care avea calitatea de ministru al Transporturilor.

Propunerea lui Ovidiu Silaghi a avut loc după ce fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat de magistraţii Înaltei Curţi de Justiţie şi Casaţie la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul "Transformatorul", în care acesta este acuzat de complicitate la abuz în serviciu în formă calificată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor