Nicuşor Dan se apără: În USR există dezbatere!

Pus la zid de unii dintre colegii săi care au acuzat lipsa dezbaterilor în USR, Nicuşor Dan respinge criticile ce i se aduc.
Nicusor Dan
Nicusor Dan (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul USR, Nicuşor Dan, contrazice afirmaţiile unora dintre colegii săi care au acuzat lipsa unor dezbateri reale în partid, declarând că în cadrul Uniunii Salvaţi România există o comunicare instituţionalizată, astfel încât toţi cei 1.500 de membri să poată participa la dezbateri.

"Este un calendar pe care l-am stabilit împreună cu preşedinţii de filiale judeţene, pe 11 februarie am stabilit acest calendar. S-a numit o comisie care să centralizeze toate propunerile, comisia a fost anunţată în martie. Tot atunci am anunţat şi coordonatorii de regiuni, care să preia toate propunerile pe statut. S-a făcut o centralizare până pe 13 aprilie şi pe 22 aprilie, împreună cu toţi parlamentarii, toţi preşedinţii de filiale judeţene, dezbatem statutul, că asta văd că e problema. Pe chestiuni pe care este consens le introducem în statutul cu care mergem către congres, unde există divergenţe — le identificăm şi punem congresul să voteze care opţiune este mai bună. Există o dezbatere care are un calendar ce a început deja de două luni", a explicat Nicuşor Dan.

Declaraţiile lui Nicuşor Dan vin la scurt timp după ce colegul său, Claudiu Prisnel, a acuzat un deficit de democraţie în USR iar Cristian Ghinea a susţinut şi el că există nemulţumiţi în partid, în perspectiva congresului formaţiunii, pe motiv că nu este clar ce funcţii vor fi ocupate şi cum se face campanie electorală internă.

În ceea ce-l priveşte pe Prisnel, acesta a susţinut că acel calendar de pregătire a Congresului despre care vorbeşte Nicuşor Dan are în spate un mecanism perfect, de mimare a democraţiei. Acel mecanism lasă impresia că participi la crearea statutului aducând amendamente, aceasta în condiţiile în care puterea editorială este concentrată la conducere şi rezultatul este prestabilit, a susţinut Prisnel. Mai multe informaţii, aici

La rândul său, Ghinea a susţinut că există nemulţumiţi în partid, în perspectiva congresului formaţiunii, pe motiv că nu este clar ce funcţii vor fi ocupate şi cum se face campanie electorală internă.

Răspunzând acestei acuzaţii, Nicuşor Dan a declarat că "ce va face un vicepreşedinte al USR va fi stabilit de noul statut care va fi votat la congres. Până atunci e normal să nu ştim care din variantele de statut va fi", a adăugat preşedintele Uniunii.

Nicuşor Dan a spus că există în partid o comunicare instituţionalizată.

"Eu cred că există o comunicare instituţionalizată, astfel încât toţi cei 1.500 de membri să poată să participe la ea", a adăugat el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne