Ghinea: Cioloş, prima achiziţie a USR după congres. Ar trebui numit preşedinte al Guvernului USR

Vrem să facem un USR mare, deschis, în care să aibă loc mai mulţi lideri, printre care şi fostul premier Dacian Cioloş, care să pregătească partidul de acum până în 2020 pentru preluarea puterii, şi-a exprimat dorinţa fostul ministru Cristian Ghinea.
Cristian Ghinea
Cristian Ghinea (Mihut Savu / Epoch Times)

Fostul premier Dacian Cioloş trebuie să fie "prima achiziţie importantă" a Uniunii Salvaţi România după congres, care va avea loc în luna mai, a declarat marţi, la Palatul Parlamentului, deputatul USR Cristian Ghinea.

"Dacian Cioloş va merge cu proiectul România 100, un proiect care nu este politic în acest moment şi aşteaptă clarificarea lucrurilor din USR. Am spus eu şi alţii că vrem să facem un USR mare, deschis, în care să fie mai mulţi lideri, inclusiv Dacian Cioloş ar fi prima achiziţie importantă pe care acest partid trebuie să o facă. Până la congres în niciun caz şi nu este nici Dacian Cioloş personajul care să coboare aşa brusc la gară din tren ca să candideze şi nici USR nu este genul de partid care să producă surprize de genul ăsta. Deci, nu se întâmplă nimic cu Dacian Cioloş în USR până la Congres", a declarat Ghinea, citat de Agerpres.

Fostul ministru tehnocrat al Fondurilor Europene crede că Cioloş ar trebui să primească rolul de "preşedinte al Guvernului USR".

"Dacian Cioloş este o personalitate şi trebuie să i se creioneze un rol, cred că ar trebui să aibă rolul de preşedinte al Guvernului USR, pentru că l-am susţinut ca premier şi asta ştie să facă şi nu văd de ce nu ar pregăti partidul de acum până în 2020 pentru preluarea puterii. Asta trebuie să ne propunem, să preluăm puterea, iar Dacian Cioloş este cel mai bun antrenor pentru această poziţie", a precizat Ghinea.