Nicuşor Dan: Prin legea graţierii, PSD urmăreşte să scape de pedeapsă politicienii penali

USR este împotriva legii graţierii, care nu rezolvă problemele din penitenciare. "Noi am propus construirea de noi penitenciare, propunere respinsă de PSD care, în realitatea, urmăreşte să-l scape de pedeapsă pe Liviu Dragnea şi compania politicienilor penali", a remarcat Nicuşor Dan.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Aflată în prezent în circuitul parlamentar, legea graţierii promovată de Guvernul Grindeanu ar trebui retrasă cu totul, a declarat, într-un interviu acordat RFI, preşedintele USR Nicuşor Dan.

"E adevărat că faţă de varianta iniţială, varianta pe care Guvernul a trimis-o către Parlament a corectat multe din lucrurile pe care societatea civilă le reclama", a precizat Nicuşor Dan.

În opinia liderului USR, "este o lege care are originea în acea noapte de 31 ianuarie, care a generat toate protestele astea şi ea va genera tot timpul aceeaşi emoţie, deci cel mai bine ar fi ca ea să fie retrasă şi o dezbatere pe eventuale graţieri de fapte să fie pornită de la zero".

"Pe amendamentele pe care le-a depus Şerban Nicolae, dacă nu mă înşel sunt două, USR nu le susţine", a adăugat Nicuşor Dan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne