"Reorganizarea ARCUB afectează şansele Bucureştiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021"

USB cere Consiliului General al Municipiului Bucureşti să nu aprobe proiectul privind reorganizarea ARCUB de natură să limiteze activitatea acestui centru şi să pună în pericol candidatura Bucureştiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2012.
Nicuşor Dan, 05 ooctombrie 2015
Nicuşor Dan, 05 ooctombrie 2015 (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Partidul condus de Nicuşor Dan nu consideră oportună în acest moment reorganizarea ARCUB - Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucureşti, reiese dintr-un comunicat de presă remis luni de Uniunea Salvaţi Bucureştiul.

"ARCUB nu este o instituţie care funcţionează perfect. O dezbatere despre funcţionarea ARCUB şi despre strategia culturală a Municipalităţii este necesară, însă ar fi o uriaşă nesăbuinţă reorganizarea Centrului exact în momentul în care acesta coordonează dosarul de candidatură la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.

Este un merit al ARCUB că a reuşit să aducă în proiect un număr important de profesionişti preocupaţi de viitorul cultural al oraşului", a declarat Nicuşor Dan, preşedintele USB.

Uniunea Salvaţi Bucureştiul consideră că o analiză serioasă se justifică în toate instituţiile subordonate Primăriei Generale, ca şi primăriilor de sector, însă aceasta trebuie făcută doar în baza unei analize temeinice a rezultatelor şi performanţelor instituţiilor respective, inclusiv în urma unei dezbateri publice asupra rolului şi oportunităţii acestor structuri.

"Prin modul actual de a acţiona, Primăria Municipiului Bucureşti, condusă de o echipă interimară, nu face decât să confirme informaţiile apărute în spaţiul public privind jocurile de influenţe ce au loc la nivelul administraţiei locale, în perspectiva alegerilor din acest an", se mai arată în comunicatul citat.