Nicuşor Dan, precizări despre o eventuală candidatură a sa la prezidenţialele din 2024

Nicusor Dan
Nicusor Dan (Epoch Times România)

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că nu se pune problema să candideze în 2024 la prezidenţiale ci, aspiraţia sa este să obţină al doilea mandat de primar.

Referitor la o posibilă intrare în PNL, Nicuşor Dan a declarat că pentru moment preocupările sale sunt strict pe problemele administrative.

"PNL este partenerul meu, eu sunt primar al Bucureştiului, PNL, împreună cu USR-PLUS, face majoritatea în Consiliul General, aşa cum USR-PLUS este partenerul meu în administrarea Bucureştiului, aceasta este situaţia de fapt. În momentul acesta nu mă gândesc decât cum să rezolvăm problemele Bucureştiului. (...) Pentru moment, preocuparea mea este strict administrativă. (...) Ca să iei o astfel de decizie trebuie să faci un proces de reflecţie pe care în momentul de faţă nu-mi permit, adică toată energia este pe partea administrativă", a declarat, duminică, Nicuşor Dan, citat de Agerpres, la Prima Tv, întrebat când va deveni membru al Partidului Naţional Liberal.

Nicuşor Dan a mai ţinut să precizeze că preşedintele PNL, Ludovic Orban, nu i-a cerut să devină membru de partid.

"Am o relaţie foarte corectă cu preşedintele PNL, Ludovic Orban. El este cel care, cred că se face anul, când a fost acea declaraţie de susţinere a mea ca independent şi de atunci am avut un parteneriat foarte corect", a declarat Nicuşor Dan.

Nu în ultimul rând, primarul general a menţionat că are o relaţie bună cu premierul Florin Cîţu. De asemenea, Dan a precizat că are un dialog şi cu vicepremierul Dan Barna.

Întrebat dacă va candida la alegerile prezidenţiale din anul 2024, Nicuşor Dan a spus: "Nici nu se pune problema".

"Sunt aşa de multe restanţe pe care Bucureştiul le are şi aşa de multe lucruri de făcut în oraşul ăsta că nu am alte gânduri. Îmi doresc încă un mandat de primar, desigur, da! (...) Îmi doresc încă un mandat de primar pentru că problemele sunt, pe de o parte, mari, netratate sistematic de ani de zile şi, pe de altă parte, aşa cum am spus, anumite proiecte durează patru-cinci ani să le implementezi, din momentul în care ai luat decizia, până ai scris studiul de fezabilitate, până ai obţinut finanţarea, până ai scris proiectul tehnic, până îl implementezi cu adevărat şi patru ani e foarte puţin, cu atât mai mult în cazul nostru, eu am, de fapt, un mandat de 3 ani şi 7 luni", a mai afirmat el.