Nicuşor Dan: OUG 13 în reluare. PSD deschide porţile închisorilor pentru corupţi

USR susţine protestele din Piaţa Victoriei împotriva deciziei puterii de a graţia faptele de corupţie, a dat semnalul liderul partidului Nicuşor Dan.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Epoch Times România)

PSD deschide porţile închisorilor pentru ca politicienii condamnaţi pentru corupţie să se întoarcă la vieţile lor prospere şi tihnite, a tras un semnal de alarmă, miercuri, pe pagina sa de Facebook, preşedintele USR Nicuşor Dan.

"OUG 13 în reluare. Susţin protestele care se anunţă în această seară, în Piaţa Victoriei, împotriva deciziei puterii de a graţia faptele de corupţie. Senatorul USR George Edward Dircă s-a opus propunerilor PSD care batjocoresc interesul cetăţenilor României de a avea o clasă politică curată. Regret că opoziţia nu s-a mobilizat pentru a bloca acest nou abuz al PSD. Refuzăm acest abuz!", a declarat Nicuşor Dan.

La rândul său, senatorul George Edward Dircă, membru în Comisia Juridică, şi-a exprimat nemulţumirea faţă de atitudinea celor de la PSD care au decis, nici mai mult nici mai puţin, decât să "graţieze corupţia".

"Azi în cadrul Comisiei juridice din Senat reprezentanţii PSD au fost singurii care au votat pentru graţierea faptelor de corupţie împotriva propunerii iniţiatorului Ministerul Justiţiei precum şi a CSM, PÎCCJ şi UNBR. Deşi graţierea faptelor de corupţie transmite un mesaj negativ în ţara unde corupţia este o stare de fapt şi nici nu rezolvă problema aglomerării penitenciarelor, doar 1% dintre deţinuţi fiind condamnaţi pentru fapte de corupţie, cu 5 voturi pentru (PSD) şi 3 împotrivă (USR, PNL şi UDMR) a trecut OUG 14 actualmente Legea 14/2017. Dacă azi la sedinţa Comisiei Juridice participau toţi membrii PNL aceste amendamente NU ar fi fost votate!", a scris senatorul USR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne