Iohannis: Parlamentul poate să facă ce comisii de anchetă vrea, dar ţara are destule alte probleme

Discuţiile de tip politicianist să nu ţină locul problemelor adevărate. Parlamentul are lucruri mai importante de făcut decât să se ocupe de anchetarea alegerilor prezidenţiale din 2009, a remarcat Klaus Iohannis.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Deşi susţine că nu are nimic împotriva comisiei de anchetă privind alegerile din 2009, preşedintele Klaus Iohannis a atras atenţia că nu asta ar trebui să fie prioritatea numărul unu a Parlamentului ţării.

"Parlamentul are libertatea să facă comisii de anchetă şi să discute despre orice, dar, sincer, eu cred că nu asta a fost prioritatea numărul unu pentru Parlamentul României. Nu am nimic împotrivă şi nu o să mă amestec în niciun fel dacă asta vor să facă, să o facă, dar să nu uite, totuşi, Parlamentul şi actuala coaliţie de guvernare că ţara are destul de multe probleme.

Bunăoară, marile achiziţii pentru apărare stau de câteva săptămâni în Parlament şi chestiunile nu se discută, în schimb discutăm alegerile prezidenţiale din 2009. Mie mi se pare că, totuşi, şi la nivel de Parlament este nevoie de prioritizarea lucrurilor şi acolo unde e nevoie de o implicare mai profundă şi de o rezolvare urgentă să se rezolve, iar acolo unde discuţiile sunt mai degrabă de tip politicianist, se pot face şi aceste discuţii, dar să nu ţină loc problemelor adevărate", a declarat Iohannis, citat de Agerpres.

Reamintim că Parchetul General a blocat recent comisia privind presupusa fraudare a alegerilor din 2009, în fruntea căreia s-a pus însuşi numărul unu din PSD Liviu Dragnea, şi despre care se bănuieşte că viza eliminarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. În replică, PSD încearcă să schimbe legea astfel încât Parlamentul să poată înfiinţa o comisie de anchetă, chiar dacă în paralel există o investigaţie a procurorilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne