Nicuşor Dan: Nu mă întorc într-un partid care se poziţionează altfel decât am vorbit în campanie

Cum majoritatea celor din USR au decis, în urma unui referendum intern, să se poziţioneze pe tema controversatei probleme a redefinirii familiei, în ciuda nemulţumirilor exprimate de Nicuşor Dan, fostul lor lider a anunţat că, începând din acest moment, este "în afara" partidului.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Epoch Times România)

Fostul preşedinte al Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, a reacţionat ferm după ce majoritatea membrilor din partid s-au poziţionat contra organizării referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie.

"Dacă la un moment dat partidul reconsideră şi spune că pe această chestiune nu are o poziţie unitară, atunci da, revin în partid. În acest moment sunt în afara USR. Nu mă întorc într-un partid care se poziţionează altfel decat am vorbit în campania electorală. Mă voi întoarce în USR atunci când convingerile mele sunt aceleaşi cu ale partidului.

Eventual această decizie poate să fie luată la un Congres. Nu ştiu dacă Congresul poate întoarce o decizie de partid, este o decizie internă a conducerii USR, eu nu mai sunt membru USR", a declarat Nicuşor Dan, citat de Adevărul.

Fostul lider USR a explicat că rămâne în Parlamentul României şi "evident" că va colabora cu oricine, "ca parlamentar afiliat".

"A fost un referendum cu un scor strâns, ceea ce dovedeşte încă o dată că discuţia asta nu trebuia să aibă loc acum. Este o divizare şi în ceea ce priveşte membrii USR, cât şi în ceea ce priveşte publicul pe care USR îl are. Eu vreau să mulţumesc celor care au militat pentru ca partidul să-şi păstreze poziţia din campania electorală şi să îi asigur că rămân în politică", a precizat Nicuşor Dan.

Reamintim că, în urmă cu două luni şi jumătate, Nicuşor Dan îşi anunţa plecarea din USR, după ce Biroul Naţional a decis poziţionarea partidului pe controversata problemă a redefinirii familiei. Dan urma să se întoarcă în formaţiunea pe care a fondat-o dacă decizia BN ar fi fost respinsă de referendumul intern. Acest lucru însă nu s-a întâmplat.

Practic, din totalul de 1.829 de membri USR au votat 1.453, prezenţa finală la vot fiind de 78%. Rezultatele arată că 52,7% dintre membrii partidului au votat pentru poziţionarea partidului faţă de iniţiativa de modificare a Constituţiei pentru redefinirea familiei. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne