Nicuşor Dan îl acuză pe Crin Antonescu că a cedat două terenuri ale statului din Parcul Herăstrău şi de la Ştrandul Tineretului către firmele unor afacerişti

Nicuşor Dan l-a acuzat, miercuri, pe contracandidatul său pentru funcţia supremă în stat Crin Antonescu că, în calitate de ministru al Sportului, a cedat în 1999 două terenuri valoroase ale statului din Bucureşti, situate în Parcul Herăstrău şi la Ştrandul Tineretului, către firme ale afaceriştilor Bartolomeu Finiş, Alexandru Bittner şi Adrian Petrache, scrie G4Media.
Potrivit primarului Capitalei, beneficiarul final al acestor operaţiuni ar fi fost miliardarul Puiu Popoviciu, condamnat definitiv şi apoi iertat de instanţe.
"Pentru terenul de circa 7 hectare din Parcul Herăstrău, pe marginea lacului, Crin Antonescu, ca ministrul al Tineretului şi Sportului, a semnat un certificat de atestare a dreptului de proprietate pentru firma BTT în decembrie 1999. Certificatul a fost declarat ilegal de instanţe şi anulat definitiv de Curtea de Apel în 2005. Terenul era împărţit în două loturi: Tenis club de 6,4 hectare şi un club nautic de suprafaţă mai mică.
Imediat ce a intrat în proprietatea BTT, în 2000, clubul nautic a fost vândut de BTT la o firmă controlată de Fernando Enciu, iar Tenis Club Herastrău a fost vândută către firma Domino Impex SRL, care avea între acţionari pe soţia lui Bartolomeu Finiş, om de afaceri care avea legături cu Alexandru Bittner şi Adrian Petrache. Ulterior, în jurul anilor 2010, Adrian Petrache a intrat în acţionariatul firmei Domino Impex SRL.
În acest moment, pe cele 7 hectare sunt foarte multe restaurante care funcţionează în parc.
Al doilea caz este un teren de lângă Stadionul Arcul de Triumf. E vorba de terenul unde era Ştrandul Tineretului. Sunt două acte semnate de Crin Antonescu ca ministru al Tineretului şi Sportului prin care ies din domeniul public al statului. E vorba de HG 377 din mai 1999, iniţiată de ministrul Crin Antonescu, prin care terenul trece din domeniul public al statului în domeniul privat al statului. După câteva luni, o altă HG iniţiată de Crin Antonescu prin care acest teren trece în proprietatea Complexului Sportiv Lia Manoliu. Apoi, în anul 2000, din aceste 7 hectare se concesionează un hectar către firma Trigranit a omului de afaceri Arpad Paszkany, iar în jurul anului 2005-2006, contractul e cedat către Kiseleff Business Plaza, controlată de Puiu Popoviciu.
Pe celelalte 6 hectare avem ulterior actului de scoatere din domeniul public al statului un contract de concesiune 49 de ani către firma Tineretului SA, controlată tot de Bittner şi Petrache. În 2006, firma Tineretului SA, care a preluat Piaţa Obor, a fost preluată de Puiu Popoviciu.
În 2005, Consiliul General a aprobat un PUZ pentru blocuri de 10 etaje pe acest teren. A venit criza financiară şi proiectul nu a mai fost realizat", a declarat Nicuşor Dan.