Nicuşor Dan iese la atac. "Mandatul lui Piedone, presărat cu ilegalităţi"

Mandatul primarului demisionar al Sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a fost presărat cu ilegalităţi, multe dintre ele cenzurate de instanţele judecătoreşti, însă presiunea publică a fost singura capabilă să-l determine să facă pasul înapoi, susţine USB.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Uniunea Salvaţi Bucureştiul consideră că anunţul făcut în urmă cu o zi de edilul Sectorului 4 reprezintă un gest de normalitate, într-o capitală aflată în haos administrativ, însă sancţiunea pe care şi-o aplică Piedone sub pretextul asumării responsabilităţii pentru tragedia de la Clubul Colectiv nu este suficientă pentru drama trăită de familiile victimelor, reiese dintr-un comunicat remis Epoch Times.

"Cristian Popescu Piedone şi funcţionarii Primăriei Sectorului 4, care au semnat acordul de funcţionare sunt vinovaţi pentru tragedia din Clubul Colectiv. Mandatul lui Piedone s-a înscris în aceeaşi administraţie a bunului plac şi a sfidării legii, manifestată la toate cele şapte primării din Bucureşti", a declarat Nicuşor Dan, preşedintele Grupului de iniţiativă al Uniunii Salvaţi Bucureştiul.

În momentul eliberării acordului de funcţionare pentru Club Colectiv, Primăria Sectorului 4 trebuia să verifice dacă spaţiul în care urma să se desfăşoare activitatea are autorizaţie de construire pentru respectiva destinaţie. Obligativitatea verificării este prevăzută de lege, potrivit USB, care subliniază că, dacă s-ar fi făcut verificarea legală a documentelor depuse, funcţionarii primăriei ar fi constatat că locul în care urma să funcţioneze clubul avea destinaţia de hală industrială şi nu de club/restaurant.

În aceste condiţii, Primăria trebuia să impună emiterea unei autorizaţii de construire, iar în cadrul procedurii de emitere a acesteia ar fi fost obligatorie obţinerea avizului PSI. Or, absenţa unei autorizaţii de construire corespunzătoare ar fi putut fi constatată şi la controlul Poliţiei Locale a Sectorului 4 din luna octombrie 2015.

"Reamintim că multe din deciziile luate de Primăria Sectorului 4 condusă de Cristian Popescu Piedone au fost sancţionate de instanţă de-a lungul timpului. Astfel, în 2013 instanţa a anulat o autorizaţie de construire emisă de primărie pe 5 (cinci) hectare din Parcul Tineretului, în 2015 instanţa a dispus suspendarea autorizaţiei de construire pe alte 2 (două) hectare din acelaşi Parc. În fine, pentru a oferi doar câteva exemple de ilegalităţi, la 31 august 2015, acelaşi primar a propus, iar Consiliul Local a votat, construirea pe 750 mp în Parcul Tineretului", se mai arată în comunicatul USB.