Oprea: Eu nu voi mai face parte din niciun Guvern, dar UNPR va intra în negocieri pentru a face parte din viitorul Guvern

Vicepremierul Gabriel Oprea susţine că a discutat marţi seară cu premierul Victor Ponta şi au ajuns la concluzia că demisia sa de la conducerea Guvernului este cea mai bună soluţie.
Gabriel Oprea
Gabriel Oprea (Epoch Times România)

"Aseară, am avut o discuţie între orele 21:00 — 23:00 cu premierul Victor Ponta şi împreună am decis că trebuie să ascultăm glasul străzii, raţiunea românilor şi că cea mai bună soluţie este ca domnul prim-ministru Ponta să-şi depună mandatul. Ceea ce s-a făcut şi era normal ca domnul prim-ministru să spună acest lucru şi aşa este corect", a declarat Gabriel Oprea, citat de Agerpres.

Întrebat de jurnalişti dacă vrea să mai facă parte dintr-un nou Guvern, Gabriel Oprea a răspuns că "nu".

"Eu, personal, nu voi mai face parte din niciun Guvern şi este normal să fie aşa, sunt solidar cu Victor Ponta, ne-am dat demisia, suntem o echipă guvernamentală. UNPR-ul nu-şi schimbă cu nimic politica, rămâne un partid unit şi care se ţine de cuvânt. (...) Partidul va intra în negocieri pentru a face parte din viitoarea echipă guvernamentală. În continuare, îl sprijinim pe preşedintele României, pe probleme de securitate naţională", a explicat Oprea.

Vicepremierul susţine că, în ciuda demisiei lui Victor Ponta, actuala coaliţie rămâne una "solidă", iar aceasta va fi chemată la consultări, pentru că situaţia în România trebuie să rămână "stabilă ca până acum".

Totodată, întrebat dacă o demisie a primarului sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, ar fi detensionat situaţia, generalul a afirmat că el l-a sfătuit pe edil să ia decizia corectă.

"L-am sfătuit pe Piedone, de fiecare dată când am discutat cu el, este o anchetă în curs la clubul Colectiv, i-am spus să spună adevărul şi i-am spus să ia decizia cea mai înţeleaptă şi înţeleg că a luat-o", a precizat Gabriel Oprea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne