Nicuşor Dan are contracandidat la şefia USR. Un deputat se înscrie în cursă

Candidat la preşedinţia USR, deputatul Emanuel Ungureanu pledează pentru un partid care să rămână o uniune de idei, un partid în care Nicuşor Dan, Cristian Ghinea şi Clotilde Armand să lucreze bine împreună, şi care să coopteze şi să promoveze oameni ca Cioloş.
Loredana Diacu
01.05.2017

alte articole

Emanuel Ungureanu
Emanuel Ungureanu (Facebook)
Loredana Diacu
01.05.2017

Deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, şi-a anunţat oficial intenţia de a candida pentru funcţia de preşedinte al partidului la congresul programat să se desfăşoare la mijlocul lunii mai la Cluj-Napoca. Ungureanu a mai precizat că prin candidatura sa se alătură celor care îşi doresc un partid unit.

În cadrul unei scrisori deschise adresate delegaţilor la congres şi membrilor partidului, Emanuel Ungureanu susţine că USR trebuie să rămână o uniune de idei progresiste şi conservatoare însă, totodată, trebuie să se ferească de tendinţele impregnate de forme hibride de talibanism ale celor care vor să impună prin ieşiri necontrolate partidului propriile viziuni despre dezvoltarea societăţii.

"USR trebuie să rămână o uniune de idei progresiste şi conservatoare, dar trebuie să se ferească de tendinţele impregnate de forme hibride de talibanism ale celor care vor să impună prin ieşiri necontrolate partidului propriile viziuni despre dezvoltarea societăţii. Trebuie să ne educăm spiritul de solidaritate, trebuie să învăţăm să privim cu prietenie persoanele cu care ne confruntăm în idei.

USR este un grup fantastic de oameni creativi, cu idei extraordinare despre cum ar trebui să modernizăm România. Candidatura mea la poziţia de preşedinte al partidului va da glas dorinţei celor care îşi doresc un partid unit, în care să se regăsească toţi cei care au caracterul suficient de puternic încât să reziste tentaţiei vanităţii că au întotdeauna dreptate", scrie Ungureanu în scrisoarea citată de Mediafax.

Deputatul a mai precizat că îşi doreşte enorm ca, după Congresul USR, "Nicuşor Dan şi Cristi Ghinea, Clotilde Armand să comunice mai bine şi să lucreze excelent împreună."

Ungureanu mai adaugă că l-a susţinut în campanie pe Dacian Cioloş precizând că USR trebuie să găsească mai mulţi oameni ca el, să îi promoveze în partid şi, "dacă este necesar şi uneori va fi, să le recunoaştem superioritatea."

"Cred cu tărie că porţile partidului trebuie deschise pentru toţi cei care cred că pot să se alăture frontului anticorupţie, oameni integri, oameni de caracter. Trebuie să îi motivăm să nu renunţe la ideea de a intra în USR, din afară, părem dezorientaţi, prea dezbinaţi şi şovăielnici", a susţinut Ungureanu.

"Îmi doresc să fiu preşedintele inimii voastre, doar dacă în ea USR înseamnă o familie în care căutăm cu tact consensul şi atunci când nu îl găsim nu ne înfigem cuţitele pe la spate. Sunt convins că vom regăsi în noi resursa de dragoste şi bunătate pentru a ne uni, acum nu suntem uniţi, cel puţin aşa arată la mine în oglindă", a mai adăugat deputatul.

În vârstă de 39 de ani, Emanuel Ungureanu este din Suceava dar locuieşte la Cluj-Napoca de 22 de ani. A absolvit Facultatea de Istorie a UBB, a lucrat ca profesor de istorie la un liceu timp de 13 ani. Conduce Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie „Delia Grădinaru” care se ocupă de peste 100 de copii şi tineri cu insuficienţă renală cronică din toată ţara.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor