Nicuşor Dan: Administrarea Capitalei e în prag de colaps, iar partidele se spală pe mâini

Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

Partidele din Consiliul General al Municipiului Bucureşti sunt lipsite de responsabilitate pentru că au instalat în fruntea Primăriei pe Marin Ştefănel Dan, un om provenind de la PPDD - partid absorbit între timp de UNPR - susţinut de Marian Vanghelie, care, în ultimele nouă luni, a luat cuvântul doar o dată în Consiliu, acuză Nicuşor Dan, preşedintele Grupului de Iniţiativă al Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB).

"Partidele reprezentative din Consiliul General se fac vinovate de haosul actual din Primăria Capitalei şi tot către ele trebuie să se uite bucureştenii la iarnă, când nu vor avea căldură în calorifere, sau când vor aştepta cu zecile de minute autobuzele în staţii. Să pui un om susţinut de Marian Vanghelie în fruntea Primăriei Capitalei, reprezintă un gest de iresponsabilitate politică, mai ales acum când sunt probleme grave de rezolvat", a declarat Nicuşor Dan.

Potrivit liderului USB, noul primar interimar al Capitalei, Ştefănel Dan Marin, a luat cuvântul în Consiliul General doar o singură dată, în ultimele nouă luni, în aprilie, când a vorbit pentru trei minute despre pista pentru biciclişti de pe Calea Victoriei.

"Aveam astfel dimensiunea interesului pe care Ştefănel Dan Marin îl manifestă pentru problemele importante ale Capitalei, dar şi lipsa totală de responsabilitate a partidelor cărora bucureştenii le-au dat votul lor să le reprezinte interesele la nivel de administraţie locală", a mai precizat Nicuşor Dan.

Referitor la Acordul pentru bucureşteni, în baza căruia partidele din CGMB au ales noua conducere a Primăriei Capitalei, Nicuşor Dan a ţinut să sublinieze că primele două puncte ale acordului, care se referă la audit în Primărie şi la afişarea pe site a tuturor contractelor de achiziţie publică din ultimii trei ani, sunt preluate din Planul de Curăţenie Generală în Primăriile Capitalei, lansat de el în urmă cu o săptămână.

"Apreciez că au considerat valoroase propunerile mele pentru a le include în acordul lor politic şi aştept cu nerăbdare acum punerea în practică a acestor măsuri, prin votul consilierilor generali şi locali. Le reamintesc că sfârşitul lunii octombrie este termenul până la care trebuie să demareze achiziţiile pentru un audit independent, profesionist al primăriilor, şi pentru afişarea pe site-urile acestor instituţii a tuturor contractelor de achiziţie publică din ultimii trei ani", a adăugat Nicuşor Dan.

Preşedintele Grupului de Iniţiativă al USB a anunţat săptămâna trecută Planul de Curăţenie Generală în Primăriile Capitalei care vizează transparenţă în cheltuirea banilor publici şi curăţirea administraţiei locale de grupuri de interese transpartinice, de corupţie şi ineficienţă.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.