Nicolae Furtună şi-a anunţat demisia de la şefia Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică

Nicolae Furtună
Nicolae Furtună (facebook.com / ANSP)

Prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, l-a convocat astăzi într-o şedinţă pe directorul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Furtună, în cadrul căreia acesta din urmă şi-a anunţat demisia.

Totodată, Nicolae Furtună a raportat starea de lucruri din cadrul ANSP privind proiectele demarate şi care necesită a fi continuate, dar şi problemele stringente cu care se confruntă. S-a mai discutat şi despre evoluţia situaţiei epidemiologice în ţară, despre stocul de echipament disponibil şi capacităţile sistemului medical de a face faţă pandemiei.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, premierul a apreciat profesionalismul lui Furtună şi i-a mulţumit pentru muncă şi efortul depus în calitatea sa de manager al ANSP într-o perioadă extrem de dificilă pe plan naţional şi global.

Ion Chicu şi-a exprimat regretul profund pentru declaraţiile lansate recent în spaţiul public de către fostul conducător al ANSP. În perioada următoare interimatul funcţiei de Director al ANSP va fi asigurat de Vasile Guştiuc.

Menţionăm că luni seara, în cadrul unei emisiuni televizate că „în toată lumea covidul a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară şi pentru ei şi pentru cei din jur, oameni care se chinuiau, în stadii terminale de cancer, în stadii avansate de diabet zaharat, patologii cardiovasculare ireversibile decompensate”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe