New York Times: Două rachete au lovit avionul ucrainean de pasageri doborât de iranieni [video]

Avion de pasageri ucrainean căzut lângă aeroportul din Teheran
Avion de pasageri ucrainean căzut lângă aeroportul din Teheran (Rohhollah Vadati/ISNA, via Agence France-Presse — Getty Images)

Avionul de pasageri ucrainean prăbuşit în Iran pe 8 ianuarie a fost lovit de două rachete, potrivit unei noi înregistrări video difuzate de cotidianul The New York Times.

Iranul a recunoscut că zborul 752 aparţinând Liniilor Aeriene Ucrainene, căzut lângă aeroportul din Teheran, a fost doborât din greşeală, după ce a încercat să ascundă adevărul timp de câteva zile, inclusiv prin raderea probelor tragediei cu buldozerul.

"Cotidianul The New York Times a verificat imaginile surprinse de un sistem video de monitorizare care arată, pentru prima dată, că două rachete au lovit avionul care efectua zborul 752 al companiei Ukraine International Airlines pe 8 ianuarie. Rachetele au fost lansate dintr-un punct situat la 13 kilometri de avion", scrie publicaţia.

A doua rachetă a lovit avionul la 23 de secunde după impactul primei rachete. Avionul nu s-a prăbuşit imediat. Piloţii au încercat să revină pe aeroport, dar aeronava a explodat şi s-a prăbuşit în zona Khalaj Abad, situată în apropiere de Teheran.

O unitate antiaeriană a Gărzilor Revoluţionare a doborât din greşeală avionul companiei Ukrainian Airlines, incident soldat cu moartea celor 176 de persoane aflate la bord.