Negoiţă, despre Firea: Este la pământ. Atacă, zgârie şi caută vinovaţi pentru propriul eşec

Robert Negoiţă
Robert Negoiţă (Epoch Times România)

Replica primarului reales al Sectorului 3, Robert Negoiţă, la acuzaţiile pe care fostul edil al Capitalei Gabriela Firea i le-a adus, numindu-l “asasin” al PSD, nu a întârziat să apară şi este una pe un ton foarte dur. Negoiţă îi reproşează Gabrielei Firea că nu ştie să piardă, acuzând-o că “atacă, zgârie şi caută vinovaţi pentru propriul eşec”.

Într-o postare publicată marţi, pe Facebook, Negoiţă precizează că iniţial nu ar fi dorit să scrie mesajul respectiv ca să nu se creadă că “se urcă cu picioare pe un om care este la pământ”, dar pentru că “ învinsul nu-şi poate accepta înfrângerea cu demnitate”, a luat decizia de a vorbi.

Edilul Sectorului 3 precizează cu acest prilej că nu a dorit să facă echipă cu Firea pentru că aceasta era “terorizată” de faptul că el i-ar fi putut ataca ulterior fotoliul de primar general.

„Sincer, nu îmi doream să scriu aceste rânduri. E prea la cald, e vorba despre cineva care a pierdut, o femeie, şi m-am gândit că, dacă ies public acum, se va considera că mă urc cu picioarele pe un om care este la pământ. Însă, din nefericire pentru cea în cauză, văd că nu se poate abţine nici măcar în aceste momente, atacă, zgârie şi caută vinovaţi pentru propriul eşec. În aceste condiţii, anumite lucruri trebuie spuse, răspicat. Le spun acum, am evitat să le spun în plină campanie. Şi poate, din respect pentru cel învins, nu le mai spuneam niciodată, dar văd că învinsul nu-şi poate accepta înfrângerea cu demnitate…

Ca să fie clar pentru toată lumea:

- Am refuzat să fac echipă cu un om care nu a înţeles că în administraţia publică, singurul lucru care contează sunt proiectele pe care le-ai livrat cetăţenilor. Alegerile reprezintă momentul unui bilanţ, iar dacă acest bilanţ nu se vede în calitatea vieţii comunităţii, atunci ai pierdut.

- Am refuzat să fac echipă cu un primar general care, în relaţia cu primăria pe care am condus-o şi o voi conduce, a fost, în primul rând, preocupată de cum să facă astfel ca instituţia pe care o reprezint să nu facă prea multe lucruri, terorizată fiind de paranoia potrivit căreia eu mi-aş fi dorit ca prin lucrurile pe care le făceam pentru Sectorul 3 să atac ulterior fotoliul de primar general.

Nu, doamnă fostă primar, îmi doream să mă ajutaţi să fac parcări pentru cetăţenii Sectorului 3, să se facă deratizare în Sectorul 3, îmi doream să avem iluminat public în Sectorul 3, îmi doream ca bulevardele din Sectorul 3, aflate în subordinea dvs, să fie demne de un Sector European, îmi doream şi eu apă caldă pentru comunitatea noastră. În esenţă, îmi doream să vă faceţi treaba în raport cu cetăţenii Sectorului 3, să rezolvaţi lucrurile care ţineau prin lege de responsabilitatea Primăriei Generale. Şi v-am rugat, ani de zile, iar când am văzut că nu vreţi să faceţi aceste lucruri, m-am oferit să le fac eu cu instituţia pe care o conduceam, pe banii Sectorului 3, chiar dacă aveam un buget de şase ori mai mic”, a scris Robert Negoiţă, pe platforma de socializare.

Totodată, primarul Sectorului 3 îi reproşează Gabrielei Firea că nu l-a ajutat din funcţia pe care a avut-o să pună în practică mai multe proiecte pe care el le pregătise pentru sectorul din Bucureşti pe care îl administra şi îi spune acesteia că ea este “propriul său inamic”, “victima propriei dorinţe de mărire” într-un cuvânt “victima propriilor decizii”.

„Nici asta nu s-a putut, că vă era frică să nu care cumva să demonstreze cineva că se poate. Şi m-aţi blocat zâmbindu-mi în faţă, asta apropos de trădare, de familie, de camaraderie…

- În aceste condiţii, am obosit să le explic cetăţenilor Sectorului 3 de ce nu poate face Primăria Sectorului 3, treaba Primăriei Generale. Şi da, în aceste condiţii, am considerat că nu este corect pentru comunitatea pe care o conduc, să le spun oamenilor că totul e roz, că sunteţi un bun primar general. Ar fi fost nedrept faţă de oameni, ar fi fost incorect să aleg familia în detrimentul cetăţenilor Sectorului 3.

- Văd că vorbiţi de lipsa unei stângi unite, de echipă, clamaţi solidaritate în faţa inamicului, dar din nefericire dvs sunteţi propriul inamic. Sunteţi victima propriei dorinţe de mărire, a lipsei spiritului de echipă, a calculului politicianist ieftin şi de scurtă durată. Sunteţi victima propriilor decizii.

Cât despre locul crimei, vă spun doar atât: cum aş fi putut eu să vă susţin în faţa cetăţenilor Sectorului 3, şi să vă ajut să vă întoarceţi la locul crimei, adică la Primăria Generală, când ştiam cum aţi pus mai presus în raport cu dânşii, propriile interese, în defavoarea comunităţii pe care o reprezint?

Asta ca să înţelegeţi că nu a fost o chestiune personală, nu era vorba despre mine. Pentru mine, omul Gabriela Firea rămâne acelaşi pe care l-am primit şi îl primesc şi în viitor cu sufletul deschis în familie. În schimb, Primarul Gabriela Firea este ceea ce am descris mai sus”, a conchis Negoiţă.

Reamintim că prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a afirmat, marţi, că Victor Ponta este artizanul distrugerii alianţei de centru-stânga în Bucureşti şi că exclude o alianţă a social-democraţilor cu “asasinii” partidului, respectiv Negoiţă şi Ponta. Întrebată dacă i-a reproşat lui Marcel Ciolacu faptul că l-a invitat pe Robert Negoiţă să revină în partid, Firea a răspuns că doar şi-ar fi exprimat opinia potrivit căreia PSD “nu poate negocia cu teroriştii politici”.

"Nu i-am reproşat domnului preşedinte Ciolacu nimic pentru că noi suntem colegi şi între noi nu trebuie să existe astfel de tensiuni. [...] I-am spus punctul meu de vedere şi a fost de acord cu el şi anume că nu putem negocia cu teroriştii politici. Teroriştii politici, cei care au vrut să îngroape PSD, trebuie să fie pe drumul lor şi noi pe al nostru. [...] Nu putem să ne aliem cu propriii noştri asasini, adică cu Ponta şi Negoiţă", a declarat Gabriela Firea. Detalii aici.