Respingerea Codului Fiscal. Papahagi: Iohannis responsabil, PNL jalnic, iar PSD ticălos

Adrian Papahagi
Adrian Papahagi (Epoch Times România)

Decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a retrimite în Parlament, spre reexaminare, noul Cod Fiscal, pare a fi una responsabilă având în vedere că nu are nimic de câştigat de pe urma scandalului declanşat, este de părere profesorul universitar Adrian Papahagi, unul dintre membrii fondatori ai partidului M10.

"Nu pot emite o părere valabilă asupra Codului Fiscal, fiindcă nu mă pricep la toate. Principial, se găsesc în el măsuri bune, care merg în sensul libertăţii economice şi al scăderii fiscalităţii, şi măsuri iresponsabile, de creşteri salariale şi de alocaţii, al căror unic scop e să valorizeze PSD şi să pună în dificultate PNL. Nu ştiu în ce măsură sunt sustenabile în paralel scăderea fiscalităţii şi creşterea obligaţiilor bugetare", a precizat Adrian Papahagi.

Cum preşedintele Klaus Iohannis nu pare să aibă ceva de câştigat din acest scandal, Papahagi tinde să creadă ca a acţionat responsabil şi că noul Cod Fiscal are cu adevărat probleme majore.

"După acţiunea Preşedintelui Iohannis, PNL e în situaţie lose-lose: a fost favorabil, iar acum trebuie să nuanţeze. PSD e în situaţie win-win: i-au pus pe liberali cu spatele la zid şi se pot relansa împotriva lui Iohannis, pretinzând că sprijină întreprinzătorii şi populaţia prin reduceri fiscale şi creşterea unor ajutoare sociale şi salarii bugetare. Ca de obicei, PNL e jalnic, iar PSD ticălos", a afirmat Adrian Papahagi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.