Nazare: România va pierde 7 miliarde de euro. Ponta nu ştie ce să mai inventeze ca să muşamalizeze dezastrul

Secretarul de stat din Ministerul Finantelor, Alexandru Nazare.
Secretarul de stat din Ministerul Finantelor, Alexandru Nazare. (www.alexandrunazare.ro)

Premierul Ponta nu ştie ce minciuni să mai inventeze ca să muşamalizeze dezastrul de la sfârşitul anului când România va pierde cel puţin 7 miliarde de euro, a transmis luni, în cadrul unui comunicat de presă, vicepreşedintele PNL Alexandru Nazare, condamnând astfel declaraţiile premierului referitoare la blocajul în absorbţia fondurilor europene ca urmare a anchetelor DNA.

"Ponta crede că poate găsi la infinit ţapi ispăşitori pentru propria incompetenţă şi iresponsabilitate la guvernare. Dacă în domeniul fondurilor europene până de curând vinovată era celebra "grea moştenire", premierul şi-a dat seama că la trei ani de guvernare are nevoie de o scuză nouă şi a găsit de cuviinţă să acuze anchetele DNA. Dacă acum trei ani de zile era nemulţumit că DNA nu anchetează suficient pretinsele fraude cu fonduri europene, Ponta crede acum că procurorii DNA nu se pricep de fapt la mecanismele pe care le implică utilizarea acestor bani. De fapt, Ponta nu ştie ce minciuni să mai inventeze pentru a muşamaliza dezastrul pierderii a cel puţin 7 miliarde de euro la sfârşitul anului.", a declarat Alexandru Nazare.

Vicepreşedintele PNL susţine că, în momentul de faţă, România are probleme grave pe aproape toate programele operaţionale finanţate din bugetul UE 2007-2013 şi nu a demarat niciun proiect din alocarea 2014-2020.

"POSDRU şi POSCCE au plăţile întrerupte şi urmează a fi suspendate. OLAF-ul investighează mai multe proiecte finanţate prin POS Mediu. Pe primele 3 luni ale anului pentru patru programe nu s-au trimis deloc facturi la decontat la Bruxelles (POSDRU, POSCCE, POS Transport şi POS Mediu), iar valoarea facturilor trimise pe celelalte 3 programe a totalizat abia 170 de milioane de euro, în condiţiile în care până la finele anului ar trebui să ajungem la 9 miliarde de euro. La această situaţie contribuie din plin şi harababura instituţională de la Ministerul Fondurilor Europene, unde pe lângă un ministru nou şi neexperimentat avem şi doi secretari de stat noi", a mai precizat Alexandru Nazare.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne