Lăzăroiu, despre primarul Nichita şi motivele insomniilor sale

Sebastian Lazaroiu (poza de arhivă)
Sebastian Lazaroiu (poza de arhivă) (www.gov.ro)

Deşi mulţi ar fi putut crede că primarul municipiului Iaşi, pesedistul Gheorghe Nichita, era preocupat de tăierea teilor sau de asaltul opoziţiei, motivele insomniilor sale erau cu totul altele, a declarat analistul politic Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidenţial şi ministru al Muncii.

"Nu ştiu cum multă lume a crezut atâta vreme că Nichita era preocupat de tăierea teilor şi adversarii politici, când de fapt el avea altele (alta) pe cap. Acum pe bune. Nichita părea că nu mai doarme noaptea de protestele ONG-urilor, de asaltul opoziţiei şi, când colo, descoperim că motivele insomniilor erau cu totul altele. Noi nu am cunoscut cu adevărat dramele acestui om", a precizat Sebastian Lăzăroiu despre edilul care folosea poliţia locală pentru a-şi spiona amanta.

În plus, fostul consilier prezidenţial susţine că tăierea teilor din Iaşi, simbolul poeziei romantice a lui Eminescu, se vede acum într-o altă lumină.

"E un gest psihanalizabil al primarului Nichita. Ceea ce părea atunci inexplicabil este acum evident o manifestare a neputinţei, geloziei şi iubirii neîmpărtăşite. Churchill, un pictor ratat, a ras de pe faţa pământului Dresda, locul în care se afla celebrul muzeu de artă Zwinger. Multe din deciziile surprinzătoare ale liderilor pot fi înţelese prin psihanalizarea frustrărilor personale", a continuat Sebastian Lăzăroiu.

Cu alte cuvinte, fostul ministru al Muncii consideră că "amanta fiţoasă a lui Nichita i-a costat pe ieşeni tăierea teilor".

Atenţia analistului s-a îndreptat şi spre modul în care premierul Victor Ponta, şef al PSD, a comentat aventurile edilului ieşean care folosea instituţiile statului în interes personal. Primul ministru a susţinut că deşi nu ştie despre ce este vorba concret, însă nu i se pare normal ca Nichita să fie arestat doar pentru "spionarea unei iubite".

"O nouă dovadă că, în esenţa lui comunistă, Ponta nu înţelege de ce e grav ce a făcut Nichita. Până la urmă, zice el, n-a făcut decât să-şi spioneze iubita. Celor care gândesc ca el le spun că Nichita a folosit instituţiile statului, politia locală în cazul lui, într-un interes personal. Dar, cum observam şi altădată, folosirea instituţiilor de către partid e un "dat" la PSD, cum era şi la PCR.

Între aparatul de partid şi aparatul de stat ei nu văd nicio diferenţă. Asta e până la urmă comunismul. Eu nu cred că Ponta ştie că e comunist în manifestări, dar din afară asta se vede. (...) Sper că Victor Ponta să aibă o minimă luciditate să plece înainte să-l scoată lumea cu pietre din Palatul Victoria. A scăpat ieftin în noiembrie, numai că, între timp, şi-a 'revenit' ", a comentat Sebastian Lăzăroiu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne