Navalnîi, duşmanul Kremlinului, dus cu forţa la instanţa din Kirov, de executorii judecătoreşti

Executorii judecătoreşti ruşi aplică o hotărâre judecătorească, solicitând criticului Kremlinului, Alexei Navalnîi, să participe la o audiere în procesul său, în oraşul provincial Kirov.
Activistul rus Alexei Navalni.
Activistul rus Alexei Navalni. (Captură Foto)

Purtătorul de cuvânt al lui Navalnîi, Timur Korobiţin, a declarat pentru Interfax, pe 31 ianuarie, că executorii judecătoreşti au apărut, mai devreme în acea zi, la biroul formaţiunii anticorupţie a lui Navalnîi şi l-au luat “la aeroport”.

Navalnîi a scris pe Twitter în aceeaşi zi că executorii îl duc la sediul lor central din Moscova, chiar dacă el le-a arătat un bilet de avion pentru Kirov.

Pe 30 ianuarie, instanţa Kirov a hotărât că, Navalnîi şi coinculpatul său Piotr Ofiţerov, vor fi aduşi cu forţa după ce au absentat la ultimele două audieri.

Următoarea audiere la instanţa din Kirov, circa 800 de kilometri nord-est de Moscova, era fixată pentru 1 februarie.

Curtea Supremă rusă a amânat condamnarea lui Navalnîi şi Ofiţerov în 2013, acuzaţi de furturi pe scară largă, inclusiv vânzări de lemn, şi a ordonat o rejudecare, care a început în decembrie.

Navalnîi, în vârstă de 40 de ani, a fost condamnat la 5 ani cu suspendare în procesul iniţial privind acest caz, condamnare pe care acesta a catalogat-o ca fiind o pedeapsă motivată politic, pentru activitatea sa în opoziţie.

În 2014, Navalnîi a fost condamnat pentru fraudă, într-un caz separat, şi a primit o pedeapsă de 3 ani şi jumătate cu suspendare.

El şi-a anunţat intenţia de a candida la preşedinţie în 2018, dar dacă va fi condamnat în urma rejudecării, este foarte probabil că i se va interzice obţinerea unei funcţii politice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe