Musulmanii din Moldova au denunţat atacurile teroriste din Franţa


 
Un susţinător al musulmanilor Rohingya din Myanmar afişează o pancartă în timpul unui protest în faţa ambasei birmaneze din Bangkok, 19 aprilie 2013. Protestatarii au cerut încetarea violenţelor din Myanmar după ce cel puţin 43 de oameni au fost ucişi luna trecută în timpul tulburărilor budisto-musulmane din centrul ţării.
 
Un susţinător al musulmanilor Rohingya din Myanmar afişează o pancartă în timpul unui protest în faţa ambasei birmaneze din Bangkok, 19 aprilie 2013. Protestatarii au cerut încetarea violenţelor din Myanmar după ce cel puţin 43 de oameni au fost ucişi luna trecută în timpul tulburărilor budisto-musulmane din centrul ţării.   (PORNCHAI KITTIWONGSAKUL / AFP / Getty Images)

Reprezentanţii Ligii Islamice din Moldova, precum şi cei mai mulţi dintre liderii musulmani din întreaga lume, sunt total împotriva atacurilor teroriste de la Paris, denunţând, totodată, şi revista care a publicat acele caricaturile, Charlie Hebdo.

Potrivit celor declarate de Serghei Tocarenco, liderul Ligii Islamice din Moldova, în Coran nu scrie nimic care să determine pe cineva să ucidă o altă persoanăî indiferent de religie.

„Este foarte straniu că oamenii care au comis această crimă se identifică drept musulmani, fiindcă ceea ce au făcut nu este demn pentru un musulman. În Coran este scris că cel care va lua viaţa unui om fără a avea acest drept îşi ia asupra sa un păcat foarte mare, cum ar fi, de exemplu, uciderea tuturor oamenilor de pe pământ”, a declarat Tocarenco într-un interviu pentru Publika TV.

„Îndemnurile unora de a desena şi multiplica, în continuare, asemenea caricaturi sunt dovada unui comportament inadecvat. Să te joci cu sentimentele religioase ale unor oameni, să-i înjoseşti, este o infracţiune. În multe ţări, asemenea infracţiuni se pedepsesc penal”, a ţinut să adauge Serghei Tocarenco.

Amintim că miercuri la sediul publicaţiei franceze Charlie Hebdo a avut loc un atac terorist, care s-a soldat cu moartea a 12 persoane.