Mureşan: Degeaba ne lăudăm cu creştere "record", dacă deficitul s-a dublat şi investiţiile sunt la jumătate

Creşterea economică anunţată recent de Institutul Naţional de Statistică nu valorează nimic pe termen lung pentru că nu este sustenabilă, va dispărea la fel de repede cum a apărut, a avertizat europarlamentarul Siegfried Mureşan.
Siegfried Mureşan
Siegfried Mureşan (Epoch Times România)

Degeaba ne lăudăm cu cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană dacă deficitul bugetar aproape s-a dublat, iar investiţiile sunt la jumătate, a tras un semnal de alarmă joi, pe pagina sa de Facebook, europarlamentarul Siegfried Mureşan.

"Această creştere nu valorează nimic pe termen lung pentru că nu este sustenabilă, va dispărea la fel de repede cum a apărut! O ştim foarte bine din 2008 când, deşi România avea creştere economică de peste 8%, Guvernul Tăriceanu a încheiat anul cu un deficit de 5,7%, ceea ce a apăsat greu asupra românilor în perioada de criză economică, când s-au văzut cu salariile tăiate", a declarat Siegfried Mureşan.

Europarlamentarul consideră că cei care vorbesc doar despre creşterea economică şi ignoră faptul că investiţiile din bani publici s-au înjumătăţit, iar deficitul bugetar aproape s-a dublat induc oamenii în eroare, fie ca o fac cu bună ştiinţă sau din lipsă de înţelegere a mecanismului de funcţionare a economiei.

"Pentru ca oamenii să se bucure în mod real de o creştere economică avem nevoie de sporirea investiţiilor care creează locuri de muncă stabile şi bine plătite în mediul privat, de absorbţia şi buna folosire a fondurilor europene pentru investiţii şi de menţinerea unui deficit bugetar redus pentru a nu mai risca, în eventualitatea unei noi crize, ca oamenii să rămână fără locuri de muncă sau cu salariile reduse din cauză că nu mai sunt bani, aşa cum s-a întâmplat în 2008-2009", a precizat Siegfried Mureşan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne