Mureşan: De la milionul de locuri de muncă promis de Ponta, am ajuns să avem 1 milion de lucrători mai puţin

Guvernul PSD-ALDE ne promite, din nou, de data aceasta prin intermediul Comisei Naţionale de Prognoză, că va crea 1 milion de noi locuri de muncă în 5 ani, până în 2021, aceeaşi minciună ca acum 5 ani, a acuzat europarlamentarul Siegfried Mureşan.
Siegfried Mureşan
Siegfried Mureşan (Epoch Times România)

De la milionul de locuri de muncă promis de fostul premier Victor Ponta în 2012, am ajuns să avem 1 milion de lucrători mai puţin în economie, a atras atenţia luni, în cadrul unui comunicat de presă, europarlamentarul Siegfried Mureşan.

"Mai ţineţi minte milionul de locuri de muncă promis în 2012 de Guvernul PSD condus de Victor Ponta? Iată rezultatul, la 5 ani de la promisiune: populaţia activă ocupată - care cuprinde, pe lângă salariaţi, şi pe patroni, liber-profesionişti şi agricultori - a scăzut cu 1 milion de persoane, de la 9,3 milioane de persoane în 2012, la 8,3 milioane de persoane în 2017, conform datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), asta în timp ce numărul salariaţilor în economie a stagnat, la 6,3 milioane de persoane. Unde au dispărut 1 milion de persoane din populaţia activă ocupată?", a declarat Siegfried Mureşan.

În opinia deputatului european, dincolo de cauzele legate de îmbătrânirea populaţiei şi sporul natural negativ, care afectează fiecare economie, cei mai mulţi sunt românii plecaţi la muncă în străinătate tocmai pentru că Guvernul nu a creat locuri de muncă pentru ei, aşa cum, în mod mincinos, a promis PSD.

"Avem în prezent între 150.000 şi 200.000 de români care părăsesc anual ţara în căutarea unui loc de muncă mai bun pentru că au înţeles că PSD i-a minţit doar ca să câştige voturi şi că nu au de gând să se ţină de promisiunile făcute. Guvernul PSD - ALDE ne promite, iată, din nou, de data aceasta prin intermediul Comisei Naţionale de Prognoză, că va crea 1 milion de noi locuri de muncă în 5 ani, până în 2021. Aceeaşi minciună ca acum 5 ani! Cum ştim că Guvernul PSD-ALDE ne minte din nou? Pentru că acţionează în totală contradicţie cu această promisiune luând exact acele măsuri care descurajează crearea de noi locuri de muncă şi dezvoltarea mediului de afaceri", a precizat Siegfried Mureşan.

Potrivit europarlamentarului, Guvernul PSD-ALDE a tăiat investiţiile publice şi schimbă cadrul fiscal de pe-o zi pe alta, ceea ce sperie şi ţine departe potenţialii investitori, iar actualii investitori români şi străini trag semnale unul după altul şi avertizează Executivul că deciziile sale vor duce la stagnarea creşterii economice şi a creării de noi locuri de muncă.

"Nu putem avea locuri de muncă noi fără investiţii noi, dar Guvernul a redus investiţiile la un minim istoric şi asta ca să folosească banii pentru creşteri de salarii nesustenabile", a mai punctat Siegfried Mureşan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne