Municipalitatea aprobă un parc de distracţii lângă Grivco. Printre beneficiari, Dumitru Dragomir şi Ioan Niculae

Consiliul General al Municipiului Bucureşti
Consiliul General al Municipiului Bucureşti (Epoch Times România)

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat marţi, în şedinţă extraordinară, construirea unei baze de agrement şi a unui parc de distracţii, pe peninsula de pe lacul Băneasa, lângă celebrul Grivco al lui Dan Voiculescu.

Terenul, în suprafaţa de 9,4 hectare amplasat pe str. Gârlei nr. 1C- 1E figurează în Planul Urbanistic General în zona V3a - baze de agrement, parcuri de distracţii, poli de agrement şi zona V4 - zona spaţiilor verzi pentru protecţia cursurilor de apă. Proprietar este firma Dragon Medical Complex SA la care sunt acţionari fostul preşedinte LPF, Dumitru Dragomir şi afaceristul Ioan Niculae.

Potrivit Planului Urbanistic General, terenul figurează în zona V3a - baze de agrement, parcuri de distracţii, poli de agrement şi zona V4 - zona spaţiilor verzi pentru protecţia cursurilor de apă. Proprietarul vrea să construiască mai multe clădiri cu subsol, parter şi două etaje ce vor face parte dintr-o bază de agrement şi un parc de distracţii. Construcţiile nu vor ocupa mai mult de 30% din teren. Pe teren se află şi un sit arheologic unde Muzeul Naţional de Istorie a României a efectuat o cercetare arheologică şi a descoperit vestigii arheologice din secolele VI-VII, arată hotnews.

Înainte de 1990, terenul a făcut parte din fosta gradină experimentală a Regiei Naţionale a "Tutunului Românesc" şi fostul ştrand BTT.

Potrivit informaţiilor apărute în presă, firma Dragon Medical Complex este controlată de omul de afaceri Ioan Niculae şi fostul preşedinte al LPF, Dumitru Dragomir. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, acţionari la Dragon Medical Complex SA sunt: TASILVA LIMITED (99,99% un offshore din Insulele Virgine), DACIA FELIX TOUR, CENTROCOOP, APECIM, R.U.C, DIER GAMMA SERVICES, Gheorghe Hogaş, Carmen Dumitru şi Dumitru Dragomir.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne